Rigatoni z przyprawionymi krewetkami, pomidorami i chorizo
Rigatoni z przyprawionymi krewetkami, pomidorami i chorizo może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 5 i kosztuje 2,16 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 558 kalorii, 25g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oliwy z oliwek, krewetek, kiełbasy chorizo i rigatoni. Przepis ten zachwycił 215 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Przyprawione Pomidory I Krewetki, Makaron Rigatoni z Chorizo, oraz Ryż po hiszpańsku z chorizo i krewetkami.
Instrukcje
Na dużą, zimną patelnię wyłożyć olej, szalotkę i dobrze zmielić pieprz.
Umieść na małym ogniu i powoli gotuj przez 10 minut, regularnie mieszając, aż zmiękną.
Dodaj chorizo do szalotki, podkręć ciepło (ale nie za dużo) i trochę pokoloruj. Gdy olejek pomarańczowy zostanie uwolniony do patelni, dodaj pomidory i dobrą szczyptę soli. Wymieszać na średnim ogniu pomidory powinny dosłownie stopić się w około 10 minut. Jeśli sos nie bulgocze, podgrzej trochę ciepło.
Dodać 100 ml wody i doprowadzić do wrzenia. Delikatnie dusić jeszcze przez kilka minut.
W międzyczasie ugotuj makaron.
Do sosu dodajemy krewetki, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 1 min, aż krewetki zmienią kolor.
Makaron odsączyć i wymieszać z sosem z białek dymki. Gotować i mieszać przez 1 min.
Podawać posypane zielenią dymki.