Rigatoni z przyprawionymi krewetkami, pomidorami i chorizo

Rigatoni z przyprawionymi krewetkami, pomidorami i chorizo
Rigatoni z przyprawionymi krewetkami, pomidorami i chorizo może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 5 i kosztuje 2,16 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 558 kalorii, 25g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oliwy z oliwek, krewetek, kiełbasy chorizo i rigatoni. Przepis ten zachwycił 215 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Przyprawione Pomidory I Krewetki, Makaron Rigatoni z Chorizo, oraz Ryż po hiszpańsku z chorizo i krewetkami.

Instrukcje

1
Na dużą, zimną patelnię wyłożyć olej, szalotkę i dobrze zmielić pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Umieść na małym ogniu i powoli gotuj przez 10 minut, regularnie mieszając, aż zmiękną.
3
Dodaj chorizo do szalotki, podkręć ciepło (ale nie za dużo) i trochę pokoloruj. Gdy olejek pomarańczowy zostanie uwolniony do patelni, dodaj pomidory i dobrą szczyptę soli. Wymieszać na średnim ogniu pomidory powinny dosłownie stopić się w około 10 minut. Jeśli sos nie bulgocze, podgrzej trochę ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać 100 ml wody i doprowadzić do wrzenia. Delikatnie dusić jeszcze przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
W międzyczasie ugotuj makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
6
Do sosu dodajemy krewetki, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 1 min, aż krewetki zmienią kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Makaron odsączyć i wymieszać z sosem z białek dymki. Gotować i mieszać przez 1 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Podawać posypane zielenią dymki.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
ZieloniZieloni
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia39
Magazyn