Rigatoni z kremowym sosem grzybowym
Rigatoni z kremowym sosem grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 566 kalorii, 18g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, wino, ser mascarpone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rigatoni z kremowym Ragu grzybowym, Kremowa Kiełbasa z grzybami Rigatoni, oraz Rigatoni z bogatym sosem grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 8 do 10 protokół.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Gotować do miękkości, o 2 protokół.
Dodać grzyby na patelnię i doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż grzyby będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 5 do 7 protokół. Podkręć temperaturę do góry.
Dodaj wino i gotuj przez 3 minuty, aż cała ciecz odparuje.
Dodajemy wywar i gotujemy na wolnym ogniu, aż płyn lekko się zmniejszy.
Dodać ser mascarpone. Wymieszać do uzyskania kremowej konsystencji.
Odcedzić makaron, rezerwując około 1 szklanki wody makaronu, i przenieść do miski do serwowania.
Dodać mieszankę grzybową i parmezan. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzucić dobrze płaszcz makaron, dodając zarezerwowane wody makaronu, w razie potrzeby, poluzować makaron.
Udekorować posiekanym szczypiorkiem.