Rigatoni z dynią i krewetkami
Rigatoni z dyni i krewetkami to pescatarian przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 491 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 453 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka parmezanu, dyni, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Rigatoni z przyprawionymi krewetkami, pomidorami i chorizo, Kremowy Squash Rigatoni, oraz Rigatoni Z Sosem Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj dyni, czosnek, 1 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczki świeżo zmielony czarny pieprz.
Saute aż squash jest złoty i przetargu, 5 do 7 minut.
Dodaj wywar warzywny, doprowadzić do duszenia, przykryć i gotować, aż squash jest bardzo miękki, inny 5 do 7 protokół.
Przenieść mieszaninę squasha do blendera lub robota kuchennego i puree.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 8 do 10 protokół.
W międzyczasie rozgrzej pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Krewetki posypać pozostałym 1 łyżeczką soli i pozostałym 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Dodać krewetki na patelni i gotować, aż tylko różowy, o 3 protokół.
W dużym garnku na małym ogniu połączyć gotowany makaron, puree mieszaniny squasha, i 3/4 szklanki mleka. Wymieszać, aby połączyć.
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki mleka, jeśli sos musi być zwilżony.
Dodaj gotowane krewetki, bazylia i ser. Wymieszać do ogrzania i podawać.