Rigatoni z bakłażanem i orzechami sosny

Rigatoni z bakłażanem i orzechami sosny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Rigatoni z bakłażanem i orzechami sosny. Jedna porcja zawiera 621 kalorii, 34g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.9 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 80 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz parmezan, oliwę z oliwek, orzeszki piniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Rigatoni z bakłażanem i orzechami sosny, Rigatoni z bakłażanem i orzechami sosny, oraz Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°. Spryskaj dużą blachę do pieczenia z nieprzywierającym sprayem; dodaj bakłażana i paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Pomidory pokroić na pół wzdłuż; dodać do arkusza. Za pomocą prasy do czosnku wycisnąć 1 ząbek czosnku na warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Prasa Do CzosnkuPrasa Do Czosnku
3
Warzywa skropić olejem; wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Posypać solą i pieprzem. Pieczone warzywa do miękkości, często mieszając, 35 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
5
Połącz 2/3 szklanki bazylii, 1/2 szklanki parmezanu, orzechów pinii i 1 ząbek czosnku w mini procesorze. Zmiksować do kruchości. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Zmiksuj pomidory z sokiem, śmietaną, 1 1/3 szklanki bazylii i 1 ząbkiem czosnku w procesorze, aż będą gładkie. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Makaron gotować w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając; odcedzić. Wróć do trawki. Wymieszać z warzywami, sosem i 1/2 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Przenieś do naczynia do pieczenia 13 x 9 x 2 cale.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
9
Posypać mozzarellą i polewą z orzechów piniowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
10
Piec makaron aż do ogrzania przez, 25 do 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Odstawić 10 minut i służyć.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia58
Magazyn