Ricotta z grzankami waniliowo-cukrowymi i jagodami
Przepis Ricotta z grzankami waniliowo-cukrowymi i jagodami można zrobić w około 45 minut. Ta przystawka ma 769 kalorii, 11g białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,79 USD za porcję. Mieszanka fasoli waniliowej, skórki z cytryny, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 16%, to danie nie jest tak spektakularne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczony Brązowy Cukier - Banany Waniliowe Na Ricotcie, Pieczony brązowy cukier - banany waniliowe na Ricotcie, oraz Słodzona Ricotta z jagodami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. W średniej misce wymieszaj kostki chleba i roztopione masło.
Dodaj cukier waniliowy i mieszaj, aż kostki chleba pokryją się cukrem. Ułóż kostki chleba w jednej warstwie na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia i piecz na złoty kolor, około 8 do 10 minut. Ochłodzić całkowicie.;
W małym rondelku zagotuj sok pomarańczowy, sok z cytryny i cukier na średnim ogniu. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, około 2 do 3 minut.
Dodaj jagody i truskawki i gotuj na wolnym ogniu, aż owoce zmiękną, około 6 do 8 minut. Schłodzić syrop do temperatury pokojowej.
Połącz wszystkie składniki w średniej misce.
Podawać: podzielić mieszankę ricotty na 4 ozdobne miski deserowe. Nałóż syrop owocowy na ricottę i posyp grzankami.
Udekoruj pokrojoną miętą.
Umieść cukier w misce robota kuchennego. Za pomocą noża do obierania pokrój fasolę waniliową na pół, wzdłuż i zeskrob nasiona.
Dodaj nasiona wanilii do cukru. Pulsuj 10 do 15 razy, aż wanilia i cukier zostaną połączone.
Pokrój pustą laskę wanilii na 1-calowe kawałki i umieść w szklanym słoiku z masonem.
Dodaj cukier waniliowy do słoika i zamknij. Wstrząśnij słoikiem przed użyciem.