Ricotta Semifreddo
Ricotta Semifreddo może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 252 kalorie, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka twarogu, ekstrakt z wanilii, śmietana, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ricottan i kandyzowane owoce Semifreddo, Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone), oraz Nugat Semifreddo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Line a patelnia do chleba 9 x 5 cali z folią.
1/2 szklanki cukru, mleko, miód, skórka pomarańczowa, ekstrakt waniliowy, 1/8 łyżeczki soli, serek śmietankowy i ricotta wymieszać w blenderze.
Wlać mieszaninę do dużej miski.
Wlać śmietanę do średniej miski i ubijać mikserem z dużą prędkością, aż uformują się sztywne szczyty. Złożyć 1/4 szklanki bitej śmietany do mieszaniny ricotta. Wchodzisz w pozostałej śmietany.
Mieszankę łyżką do przygotowanej patelni bochenkowej. Przykryć folią i zamrozić co najmniej 8 godzin lub do momentu ustawienia.
Wyjąć semifreddo z zamrażarki i odstawić na 20 minut w temperaturze pokojowej. Wyrzucić górny kawałek folii. Odwróć patelnię bochenek na półmisku i dotknij, aby usunąć semifreddo. Wyrzucić pozostałą folię i pokroić semifreddo w poprzek.
Podawać z częściami pomarańczowymi i porzeczkami, w razie potrzeby.