Richard Blais jako Aioli
Aioli Richarda Blaisa to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 2G białka, oraz 42g tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, sól koszerną, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Vinaigrette 'everything Bagel' Richarda Blaisa, Sałatka z wędzonym Cezarem Richarda Blaisa, oraz Kanapki z serem pimento Jack Richarda Blaisa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij mały rondel 3 cale wody i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Łyżeczką zanurz jajko w wodzie i gotuj przez 6 minut.
Wyjąć jajko i umieścić je w małej misce z zimną wodą, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Obrać jajko.
Umieść jajko, czosnek, sok z cytryny, Dijon, ocet, sól i biały pieprz w blenderze i puree na małej prędkości. Po uruchomieniu blendera dodaj olej w stałym, powolnym strumieniu, mieszając aż do zemulgowania i zagęszczenia.
Dodaj ostry sos, jeśli używasz, i zmiksuj na dużej prędkości przez około 1 minutę.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do 3 dni.