Ribollita (Włoska Zupa Chlebowa)

Ribollita (Włoska Zupa Chlebowa)
Ribollita (włoska zupa chlebowa) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 16G białka, oraz 8G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kapustę savoy, yukon gold, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Ribollita (Zupa Z Włoskiej Kapusty Reboiled), Tuscan Bread & Tomato Soup (ribollita), oraz Ribollita (czerstwy chleb i warzywa zupa).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść 3 szklanki chleba na blasze do pieczenia i lekko pokryć sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec w 375 przez 15 minut lub do tosty, mieszając od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć z piekarnika; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Dodaj cebulę i seler na patelnię; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać czosnek i smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Dodać 5 szklanek wody i 6 kolejnych składników (przez pomidory). Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż zielenie zwiędną, mieszając od czasu do czasu. Zacieru 1 puszka fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
ZieloniZieloni
FasolaFasola
WodaWoda
9
Dodać puree fasolowe i pozostałe 1 szklanka wody na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 35 minut lub aż ziemniaki i marchew są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
ZiemniakZiemniak
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wymieszać z chlebem, pozostałą puszką fasoli, solą, tymiankiem, oregano i czerwoną papryką; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
FasolaFasola
ChlebChleb
TymianekTymianek
SólSól
11
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 10 minut. Chochla o 1 1/2 szklanki zupy do każdego z 8 misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
12
Każdą porcję posypać 1 łyżką sera i skropić 3/4 łyżeczki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia

Składniki

7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1-calowy) sześcian obfity włoski chleb wiejski (około 6 uncji)(1-calowy) sześcian obfity włoski chleb wiejski (około 6 uncji)9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibrokuły posiekane rabebrokuły posiekane rabe411Orzechy dowolne (posiekane)pomidory śliwkowe całe, nieoczyszczone i posiekanepomidory śliwkowe całe, nieoczyszczone i posiekane850Orzechy dowolne (posiekane)fasola cannellini lub inna biała fasola, opłukana, osuszona i podzielonafasola cannellini lub inna biała fasola, opłukana, osuszona i podzielona2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojona marchewkacienko pokrojona marchewka596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany selerposiekany seler01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszony tymianeksuszony tymianek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1Średnia żółta cebula, posiekana(1-calowy) posiekany jarmuż(1-calowy) posiekany jarmuż3(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, podzielonaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, podzielona2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszone oreganosuszone oregano57Orzechy dowolne (posiekane)1/2 szklanki ogolonego lub startego sera Parmigiano-Reggiano1/2 szklanki ogolonego lub startego sera Parmigiano-Reggiano11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1Średnia żółta cebula, posiekanaposiekana kapusta włoskaposiekana kapusta włoska1Średnia żółta cebula, posiekanawoda, podzielonawoda, podzielona4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1-calowy) obrany w kostkę złoty lub czerwony ziemniak Yukon(1-calowy) obrany w kostkę złoty lub czerwony ziemniak Yukon
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia74
Magazyn