Ribollita (włoska zupa chlebowa) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 16G białka, oraz 8G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kapustę savoy, yukon gold, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Ribollita (Zupa Z Włoskiej Kapusty Reboiled), Tuscan Bread & Tomato Soup (ribollita), oraz Ribollita (czerstwy chleb i warzywa zupa).
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść 3 szklanki chleba na blasze do pieczenia i lekko pokryć sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
3
Piec w 375 przez 15 minut lub do tosty, mieszając od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Wyjąć z piekarnika; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
6
Dodaj cebulę i seler na patelnię; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać czosnek i smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
8
Dodać 5 szklanek wody i 6 kolejnych składników (przez pomidory). Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż zielenie zwiędną, mieszając od czasu do czasu. Zacieru 1 puszka fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Zieloni
Fasola
Woda
9
Dodać puree fasolowe i pozostałe 1 szklanka wody na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 35 minut lub aż ziemniaki i marchew są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Ziemniak
Fasola
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Wymieszać z chlebem, pozostałą puszką fasoli, solą, tymiankiem, oregano i czerwoną papryką; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Fasola
Chleb
Tymianek
Sól
11
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 10 minut. Chochla o 1 1/2 szklanki zupy do każdego z 8 misek.