Rib-Eye Steak au poivre
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Rib-Eye stek au poivre spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 730 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 6,85 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Jeśli masz pieprz, solone pieprz, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steak Au Poivre: Stek Pieprzowy Z Sosem Brandy, Steak Au Poivre, oraz Steak Au Poivre dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połącz czarny pieprz z czosnkiem, kminkiem i 1 łyżką oliwy z oliwek. Pocierać tę mieszaninę na steki i odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk. Sezonować steki z solą, dodać je do patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zbrązowieje, o 4 protokół na stronę średnio rzadkie.
Steki przełożyć na rozgrzany talerz i ponownie doprawić solą.
Wyrzucić tłuszcz na patelni.
Dodać wino i dusić na małym ogniu, aż zredukowane do syropu, o 2 protokół.
Dodać musztardę, zielony pieprz i kapary w solance i wymieszać raz lub dwa razy.
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać z masłem. Powrót steki na patelni i włączyć do glazury z sosem.
Steki przełożyć na talerze, posypać natką pietruszki i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.