Restauracje w pobliżu Chef John ' s Sunday Meat Sauce
Need a SOS bezglutenowy i pierwotny? Chef John ' s Sunday Meat Sauce może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 1,97 zł za porcję, ten przepis okładki 22% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 24g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. Jeśli masz pod ręką cebulę, uda z kurczaka, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chef John ' s Chimichurri Sauce, Chef John ' s white Sauce, oraz Niedzielny sos mięsny z Orecchiette podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Na dnie dużej patelni rozpuścić 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Umieść wołowinę, wieprzowinę i kurczaka na patelni i obróć do pokrycia oliwą z oliwek.
Piecz w nagrzanym piekarniku, aż mięso będzie dobrze rumiane, 20 do 30 minut.
Pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek podgrzać w dużym garnku na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę ze szczyptą soli w gorącym oleju, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, około 5 minut.
Dodać czosnek; gotować i mieszać aż pachnące, około 1 minuty.
Do mieszanki cebulowej wlać pokruszone pomidory, 1 1/2 szklanki wody i koncentrat pomidorowy.
Do mieszanki sosu pomidorowego dodaj pieczoną wołowinę, wieprzowinę i kurczaka.
Pozostałą 1/2 szklanki wody wlać do patelni do pieczenia i doprowadzić do wrzenia, jednocześnie zeskrobując rumiane kawałki jedzenia z dna patelni drewnianą łyżką.
Do mieszanki pomidorowej wlać mieszaninę wody z patelni. Ser Parmigiano-Reggiano, pietruszkę włoską, 2 łyżeczki soli, zmielony czarny pieprz i płatki czerwonej papryki wymieszać w sos pomidorowy; gotować na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej temperatury i gotować delikatnie, aż sos zmniejszy się, a mięso będzie miękkie, około 4 godzin.
Przenieść mięso do naczynia. Dostosuj przyprawy sosu do smaku.