Restauracja-Style Gotowany Kurczak
Gotowany kurczak w stylu restauracji może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 138 kalorii, 24g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.18 za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 769 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz piersi z kurczaka, folia, kilka soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Restauracja Kurczak W Stylu 65, Kurczak Mongolski, Restauracja, oraz Sałatka Z Kurczakiem W Stylu Restauracji.
Instrukcje
Pokrój tłuszcz i ułóż kawałki kurczaka w soku z cytryny, soli i ziołach: pokrój cały tłuszcz z piersi kurczaka i pokrój wzdłuż. W małej misce wymieszać sok z cytryny, sól i zioła.
Dodać kawałki kurczaka i pokryć całość mieszaniną soku z cytryny.
Niech kawałki kurczaka usiąść w soku z cytryny podczas podgrzewania wody w następnym kroku.
Przynieś garnek wody (2 1/2 ćwiartki wody, 4 ćwiartka garnka) do wysokiego gotowania na wolnym ogniu.
Rozwałkuj długi arkusz folii z tworzywa sztucznego co najmniej dwa razy dłuższy niż plastry piersi kurczaka.
Umieścić 1 pasek kurczaka na folii, w środku.
Zwinąć kurczaka w folię szczelnie.
Skompresuj jak najwięcej powietrza z kurczaka, jak możesz podczas toczenia. Gdy kurczak jest zwinięty, obróć go na desce do krojenia lub liczniku kilka razy, aby jeszcze bardziej dokręcić cylinder. Zwiąż luźne końce folii razem w podwójny węzeł. Powtórz z drugim paskiem kurczaka.
Kłusuj kurczaka w gorącej wodzie: gdy woda osiągnie wysoką temperaturę, wyłącz ogrzewanie (trzymaj garnek na palniku) i upuść zwinięte cylindry z kurczaka w garnku. Przykryć garnek i niech kurczaka strome przez 15 minut.
Kurczak powinien być ugotowany do tego czasu. (Jeśli z jakiegoś powodu kurczak nie jest gotowane przez, na przykład jeśli używasz większe niż wezwał do piersi, lub jeśli używasz mrożonego kurczaka, który nie całkiem rozmrożone przed rozpoczęciem gotowania, zawsze można umieścić kurczaka z powrotem w cieczy kłusowniczej na kilka minut.)
Aby służyć, odetnij związane końce folii i rozpakuj. Zauważ, że w plastikowej folii będzie trochę soku z kurczakiem, który ma dużo smaku. Możesz więc rozpakować kawałki kurczaka na misce lub coś, aby złapać sok, który możesz następnie wlać na kurczaka, jeśli chcesz. Lub podawać kurczaka z sosem do wyboru.