Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj cassoulet Raymonda Blanca. Jedna porcja zawiera 1117 kalorii, 54g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 315 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga Skórki wieprzowej, lekko, marchew i ząbek czosnku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 96%. Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Aby pokroić mięso, zwiń skórkę wieprzową jak Szwajcarską bułkę. Ze szwem pod spodem, użyj bardzo ostrego noża, aby przeciąć rolkę na cienkie plasterki, a następnie posiekać zwinięte plasterki w poprzek na kostkę. Boczek pokroić w drobną kostkę (lardony).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
2
Kiełbasę czosnkową pokroić w plastry o grubości 1 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Odcedzić namoczoną fasolę i wyrzucić namoczoną wodę. Wrzucić fasolę do dużego rondla, dodać pokrojoną w kostkę skórkę wieprzową i lardony i zalać świeżą zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia i blanszować przez 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Fasolę, skórkę i lardony odsączyć na durszlak i wyrzucić wodę do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Z grubsza posiekać seler, cebulę i marchewkę. Ząbki czosnku obrać, ale pozostawić w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Pokrój każdy pomidor na osiem klinów. (Nigdy nie widuje się pomidorów w tradycyjnym cassoulet, ale szef Raymond Blanc lubi je za kolor i słodycz, więc wkłada kilka.) Rozgrzej piekarnik do 120C / wentylator 100C .( jeśli gotujesz w piekarniku gazowym, użyj znaku 2.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Rozgrzać gęsi tłuszcz lub oliwę z oliwek w 26cm Ognioodporne zapiekanki lub głęboko overproof smażone patelni na małym ogniu i pot seler, cebula, marchew i czosnek przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Gęsi
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
8
Dodać pomidory i Garni bukiet i gotować powoli, aby uzyskać słodki karmelizacji (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
9
Dodać kiełbasę, fasolę, skórkę wieprzową i smażalnię i wlać 1,2 litra wody. Doprowadzić do wrzenia, zetrzeć szumowiny, następnie dodać sól, pieprz, goździki i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatki (opcjonalnie)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Przenieść zapiekankę do piekarnika i gotować, odsłonięte, przez 2 godziny, mieszając co godzinę. Pod koniec tego czasu fasola będzie miękka i kremowa w konsystencji, a soki powinny być zagęszczone. Być może trzeba gotować dłużej niż 2 godziny (powiedzmy do 2 godzin), aby dostać się do tego etapu to zależy
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
11
Wyjąć zapiekankę z piekarnika. Nogi kaczki zakopać w fasoli i posypać gęsim tłuszczem lub oliwą z oliwek, bułką tartą i czosnkiem. Wróć do piekarnika i gotuj przez kolejne 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Noga Kaczki
Tłuszcz Gęsi
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
12
Cassoulet podawać w miseczkach, posypane posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego