Raymond Blanc jako cassoulet

Raymond Blanc jako cassoulet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj cassoulet Raymonda Blanca. Jedna porcja zawiera 1117 kalorii, 54g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 315 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga Skórki wieprzowej, lekko, marchew i ząbek czosnku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 96%. Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Aby pokroić mięso, zwiń skórkę wieprzową jak Szwajcarską bułkę. Ze szwem pod spodem, użyj bardzo ostrego noża, aby przeciąć rolkę na cienkie plasterki, a następnie posiekać zwinięte plasterki w poprzek na kostkę. Boczek pokroić w drobną kostkę (lardony).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Kiełbasę czosnkową pokroić w plastry o grubości 1 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Odcedzić namoczoną fasolę i wyrzucić namoczoną wodę. Wrzucić fasolę do dużego rondla, dodać pokrojoną w kostkę skórkę wieprzową i lardony i zalać świeżą zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia i blanszować przez 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Fasolę, skórkę i lardony odsączyć na durszlak i wyrzucić wodę do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Z grubsza posiekać seler, cebulę i marchewkę. Ząbki czosnku obrać, ale pozostawić w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Pokrój każdy pomidor na osiem klinów. (Nigdy nie widuje się pomidorów w tradycyjnym cassoulet, ale szef Raymond Blanc lubi je za kolor i słodycz, więc wkłada kilka.) Rozgrzej piekarnik do 120C / wentylator 100C .( jeśli gotujesz w piekarniku gazowym, użyj znaku 2.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Rozgrzać gęsi tłuszcz lub oliwę z oliwek w 26cm Ognioodporne zapiekanki lub głęboko overproof smażone patelni na małym ogniu i pot seler, cebula, marchew i czosnek przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodać pomidory i Garni bukiet i gotować powoli, aby uzyskać słodki karmelizacji (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
9
Dodać kiełbasę, fasolę, skórkę wieprzową i smażalnię i wlać 1,2 litra wody. Doprowadzić do wrzenia, zetrzeć szumowiny, następnie dodać sól, pieprz, goździki i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Przenieść zapiekankę do piekarnika i gotować, odsłonięte, przez 2 godziny, mieszając co godzinę. Pod koniec tego czasu fasola będzie miękka i kremowa w konsystencji, a soki powinny być zagęszczone. Być może trzeba gotować dłużej niż 2 godziny (powiedzmy do 2 godzin), aby dostać się do tego etapu to zależy
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
11
Wyjąć zapiekankę z piekarnika. Nogi kaczki zakopać w fasoli i posypać gęsim tłuszczem lub oliwą z oliwek, bułką tartą i czosnkiem. Wróć do piekarnika i gotuj przez kolejne 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Noga KaczkiNoga Kaczki
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
12
Cassoulet podawać w miseczkach, posypane posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn