Ravioli z sosem śmietanowym z suszonych pomidorów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj Ravioli z suszonym sosem pomidorowym. Jedna porcja zawiera 543 kalorie, 24g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz suszone pesto pomidorowe, pieprz, grzyby baby portobello i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, Ravioli przegrzebkowe z suszonym sosem pomidorowym, oraz Sun Suszone pomidory Pesto makaron z Zoodles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować ravioli w kuchence mikrofalowej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Podczas gdy ravioli gotuje, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj grzyby i cebulę; smażyć 3 do 4 minut lub aż bogato rumiane.
Mąkę i kolejne 4 składniki połączyć w małej misce, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj do patelni, dobrze mieszając. Gotować na średnim ogniu 2 minuty lub aż mieszanina lekko zgęstnieje.
Podziel gotowane ravioli równomiernie między 4 płytkie miski lub talerze; mieszanka grzybów łyżka równomiernie na ravioli.
Posypać serem równomiernie na każdej porcji; udekorować bazylią, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje ulubione ravioli. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.