Ravioli z sosem Groszkowym
Przepis Ravioli z sosem Groszkowym może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,53 zł za porcję. To danie główne ma 675 kalorii, 37g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kurkumę, kminek, pomidory koktajlowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Z Zimnego Groszku, Sernik Bananowy Z Sosem Truskawkowym, oraz Piec Z Dwoma Sosami Ravioli.
Instrukcje
W 3-do 4-Quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić bulion i podzielić groszek do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż groszek rozpadnie, o 50 protokół.
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia; dodać ravioli. Mieszaj od czasu do czasu, aż makaron będzie miękki do ugryzienia, 4 do 6 minut; odcedzić.
W międzyczasie przenieść podzieloną mieszaninę grochu do blendera lub robota kuchennego; wirować, aż będzie gładka.
Usunąć i wyrzucić łodygi z chili; wstrząsnąć i wyrzucić nasiona. Wytrzyj 3-do 4-quart patelni do sucha.
Dodać chili, olej, czosnek, i kminek; wymieszać na średnim ogniu, aż czosnek jest lekko rumiane, o 1 minutę.
Wlać split pea pure na patelnię z mieszanką chili.
Dodaj szpinak, pomidory, i kurkuma; mieszać tylko do gotowania na parze.
Dodać osuszone ravioli do sosu i delikatnie wymieszać. Łyżka równo do szerokich misek.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje ulubione ravioli. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.