Ravioli z rukolą i kozim serem
Przepis ravioli z rukolą i kozim serem może zaspokoić śródziemnomorskie pragnienie w okolicy 5 godzin. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 12g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Mieszanka ricotta, łagodny kozi ser, mąka plus dodatkowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kozi ser-rukola Ravioli z masłem pomidorowo-Pancetta, Kozi ser-rukola Ravioli z masłem pomidorowo-pancetta, oraz BBQ kurczak i kozi ser Ravioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiksuj wszystkie składniki ciasta w procesorze, aż mieszanina po prostu zacznie tworzyć kulkę. Wyrobić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, zawierając tylko tyle dodatkowej mąki, ile jest konieczne, aby ciasto nie przywierało, aż będzie gładkie i elastyczne, od 6 do 8 minut. Owinąć ciasto w folię i odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę (aby ułatwić walcowanie).
Mąki ubić razem w misce, następnie wymieszać mąkę na powierzchni roboczej, najlepiej drewnianej, i zrobić studnię w środku.
Dodaj żółtka, olej, sól i wodę, aby dobrze. Widelcem delikatnie ubić żółtka, olej i wodę do połączenia. Stopniowo wymieszać tyle mąki, aby utworzyć pastę, ciągnąc mąkę najbliżej mieszaniny jaj i uważając, aby nie zrobić otworu w zewnętrznej ścianie studni. Pozostałą mąkę wymieszać rękami, aby uformować ciasto (będzie miękkie i lepkie). Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne, od 8 do 10 minut. Przykryć odwróconą miską i odstawić na 1 godzinę (aby ułatwić toczenie).
Rozgrzać masło w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie dodać czosnek, sól, i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek zaczyna się złocisty, 1 do 2 protokół.
Dodać rukolę i skórkę i gotować, obracając szczypcami, aż rukola zwiędnie, 2 do 4 protokół.
Przenieść mieszaninę rukoli na sito o drobnych oczkach i nacisnąć tylną drewnianą łyżką, aby uzyskać nadmiar płynu, a następnie drobno posiekać.
Wymieszać razem mieszaninę rukoli i serów w misce.
Ciasto pokroić na 8 równych kawałków. Przykryj 7 sztuk folią i wklep pozostały kawałek w płaski prostokąt. Obficie pył z mąki.
Ustaw rolki makaronu na najszerszym ustawieniu. Prostokąt podawania, najpierw krótki bok, przez rolki. Fold prostokąt w trzecich, jak litera, i karmić go, krótki bok pierwszy, przez rolki. Powtórz jeszcze 6 lub 7 razy, składając ciasto na trzecie i podawając je przez wałki, najpierw krótką stroną, za każdym razem, odkurzając mąką, aby zapobiec przywieraniu. Przekręć pokrętło do następnego (Węższego) ustawienia i podawaj ciasto przez rolki bez składania, najpierw krótką stroną. Kontynuuj podawanie ciasta bez składania, dzięki czemu przestrzeń między rolkami jest za każdym razem węższa, aż do zastosowania drugiego do najwęższego ustawienia. (Nie zwijaj zbyt cienko, aby makaron nie rozerwał się po napełnieniu.)
Arkusz ciasta połóż na lekko posypanym mąką ręczniku kuchennym (Nie ściereczce frotte)z długim bokiem. Upuść 5 lub 6 zaokrąglonych kopców wielkości łyżeczki wypełnienia w odległości 1 1/2 cala w rzędzie na środku prawej połowy arkusza, a następnie podnieś lewą połowę arkusza i zasłoń kopce. Dociśnij mocno, ale delikatnie wokół każdego Kopca, wypychając powietrze. (Kieszenie powietrzne zwiększają szansę, że ravioli pęknie podczas gotowania.)
Makaron pokroić (między kopcami) ostrym nożem na około 2 1/2-calowe kwadraty. Wyłożyć dużą płytką patelnię do pieczenia czystym suchym ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte), a następnie ułożyć ravioli w 1 warstwie. Zrobić więcej ravioli z pozostałymi kawałkami ciasta i pozostałym nadzieniem w ten sam sposób, przenosząc do wyłożonej patelni.
Masło ciepła w oczyszczonym 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, a następnie gotować orzeszki piniowe, często mieszając, aż blady złoty, o 4 protokół.
Dodać czosnek, pieprz, sól i gotować, mieszając często, aż czosnek zaczyna się złoty, o 2 protokół.
Dodaj sok z cytryny i olej, wirowanie patelni do połączenia, i usunąć z ognia. (SOS zostawić na patelni.)
Doprowadzić 6-do 8-quart garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do delikatnego wrzenia. Podczas podgrzewania wody, w razie potrzeby podgrzej sos na małym ogniu.
Dodaj połowę ravioli do delikatnie wrzącej wody, ostrożnie mieszając, aby oddzielić, i gotować, regulując ciepło, aby utrzymać się w delikatnym wrzeniu, aż makaron będzie po prostu miękki, 2 do 3 protokół. Podnieś gotowane ravioli z łyżką szczelinową, odsączając dobrze nad garnkiem, a następnie przenieś na patelnię z sosem i delikatnie obracaj patelnię, aby pokryć makaron.
Przełóż ravioli na półmisek z połową sosu i posyp równomiernie połową posiekanej świeżej rukoli. Powtórz z pozostałym makaronem, sosem i rukolą.
* Ciasto można wyrobić (ale nie rozwałkować) 6 godzin wcześniej i schłodzić, szczelnie zapakować w folię.* Ravioli można zrobić (ale nie gotować) 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć folią, w wyłożonej ręcznikiem patelni do pieczenia.* Nadzienie można wykonać 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.