Ravioli z indyka i żurawiny
Ravioli z indyka i żurawiny to śródziemnomorskie danie główne. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 2,59 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 606 kalorii, 28g białka, oraz 29g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz opakowania wonton, ciężką śmietanę, romano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Ravioli z indyka i żurawiny, Lasagne Ravioli Z Indyka, oraz Do-Ahead Ravioli Turcja Lasagne.
Instrukcje
Aby zrobić ravioli: w średniej misce wymieszaj indyka, sos żurawinowy, ser, bułkę tartą, pietruszkę, jajko, sól i pieprz.
Umieść 10 opakowań wonton na powierzchni roboczej.
Posmaruj lekko wodą za pomocą pędzla do ciasta.
Umieść 1 łyżkę mieszanki z indyka na każdym opakowaniu wonton. Na wierzch z innym opakowaniem wonton. Wypchnij wszelkie pęcherzyki powietrza i mocno dociśnij krawędzie, aby uszczelnić.
Aby zrobić sos: na średniej, ciężkiej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i gotuj do miękkości, około 5 minut.
Dodaj mąkę i mieszaj, aż ugotujesz, około 1 minuty. Powoli dodawaj bulion z kurczaka, szybko mieszając, aby uniknąć grudek.
Dodaj śmietanę, parley, sól i pieprz i gotuj bez gotowania przez 2 minuty, często mieszając.
W międzyczasie zagotuj duży garnek osolonej wody na dużym ogniu.
Dodaj ravioli i gotuj do miękkości, ale nadal jędrny do ugryzienia, a indyk jest gotowany, mieszając od czasu do czasu, około 3 minut.
Odcedź ravioli do sosu i wymieszaj, aby pokryć.
Podawaj natychmiast w pojedynczych potrawach, skropione pozostałym sosem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Ravioli działa naprawdę dobrze z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Capraia Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Tenuta di Capraia Chianti Classico Riserva
Tenuta Di Capraia Riserva to Głębokie rubinowe czerwone wino. Jego złożony i wyrafinowany aromat przypomina owoce na pierwszym kroku, stopniowo otwierając się i wyświetlając przyprawy i lukrecję. Na podniebieniu jest mięsisty, harmonijny i pełny, z długą trwałością.