Ravioli z dzikich grzybów z bakłażanem i kozim serem
Ravioli z dzikich grzybów z bakłażanem i kozim serem wymaga z grubsza 25 minut od początku do końca. To danie główne ma 511 kalorii, 24g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać kozi ser, do, pomidory winorośli, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest super. Spróbuj Grzyby Dzikie-ser kozi, Omlety z pieczarkami i kozim serem, oraz Frittata z grzybami i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść garnek wody na kuchence, aby zagotować makaron.
Przyciąć połowę skóry z bakłażana. Pozostawiając trochę skóry na dodadzą koloru i tekstury do naczynia. Małe, jędrne bakłażany nie są zbyt gorzkie, a gdy są twarde, nie wchłoną tyle oleju, więc nie muszą być solone i prasowane. Jeśli jednak zostawisz całą skórę, zwłaszcza gdy używasz bakłażana dla niemowląt, skóra obezwładnia smak miąższu,a konsystencja jest zbyt twarda.
Podgrzej średnią patelnię nonstick na średnim ogniu.
Pokroić bakłażana na kawałki wielkości 1 cala na 1/2 cala.
Dodaj 2 zwoje oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelni, czosnek i bakłażan. Obróć i wrzuć bakłażana i doprawić solą i pieprzem.
Niech lekko brązowieje na brzegach, około 5 minut, a następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i nadal gotować.
Dodaj sól i ravioli do wody makaronu i gotować na wolnym ogniu do package kierunkach, o 5 lub 6 protokół, aż po prostu miękkie.
Podczas gdy makaron gotuje, pomidory pokroić w kostkę i dodać je do bakłażana gotowania. Wyreguluj przyprawę solą i pieprzem.
Ugotowany makaron odcedzić i talerz pojedynczo lub na półmisku. Top z bakłażanem i pomidorami i całą bazylią i serem. Jeśli talerz indywidualnie, użyj 1/4 bazylii i 2 uncji sera, pokruszone, na porcję.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Ravioli można łączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.