Ravioli z ciecierzycy z pesto bazyliowym i orzechami laskowymi
Przepis ravioli z ciecierzycy z bazyliowym Pesto i orzechami laskowymi może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. Ten przepis służy 7 i kosztuje 82 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz sól koszerną, ząbek czosnku, oliwę z oliwek extravirgin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czosnek + bazylia ciecierzyca burgery Wegetariańskie z kremowym pesto z awokado, Szybkie Ravioli z suszonymi pomidorami, rukolą i orzechami laskowymi {Giveaway}, oraz Bochenek Z Ciecierzycy Z Orzechami Laskowymi.
Instrukcje
Aby przygotować makaron, lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć mąki i 1/2 łyżeczki soli w robocie kuchennym; proces 30 sekund.
Połącz 5 łyżek wody, 1 łyżkę oleju i jajka, dobrze mieszając. Przy uruchomionym procesorze powoli wlewaj mieszaninę wody przez rynnę spożywczą, przetwarzając tylko do momentu, gdy ciasto utworzy kulkę. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść 6 razy. Uformuj ciasto na dysk. Ciasto pyłu lekko z mąką; zawiń w folię.
Ciasto podzielić na 14 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), naciśnij ciasto płasko.
Rozwałkuj 2 porcje ciasta na prostokąty 18 x 3 cale (od czasu do czasu obracając ciasto i lekko odkurzając powierzchnię mąką).
Ułóż arkusze makaronu na płasko; przykryj.
Ciecierzycę i 6 kolejnych składników (przez 1 ząbek czosnku) połączyć w robocie kuchennym; procesować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Umieścić 1 arkusz makaronu na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej. Łyżka około 1 1/2 łyżeczki mieszanki wypełniającej 1 1/2 cala od lewej krawędzi arkusza; łyżka 1 1/2 łyżeczki mieszanki wypełniającej w odstępach 3-calowych wzdłuż długości arkusza. Zwilżyć brzegi i pomiędzy każdą porcją nadzienia wodą; na wierzchu umieścić pozostały arkusz makaronu, dociskając do uszczelnienia.
Pokrój arkusz makaronu na 6 (3 x 3 cale) ravioli, przycinając krawędzie ostrym nożem lub kółkiem do ciasta.
Wyszczotkuj nadmiar mąki z ravioli; naciśnij delikatnie, aby spłaszczyć wierzchołki.
Ravioli umieścić na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia (przykryć wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu). Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta i mieszanką wypełniającą, aby uformować 42 ravioli.
Przynieś 6 litrów wody i 1 łyżkę koszernej soli do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Dodaj 6 ravioli na patelnię; gotować 1 1/2 minut lub aż nie będzie już przezroczyste.
Usuń ravioli z wody za pomocą łyżki szczelinowej.
Umieść ravioli na tacy, upewniając się, że nie nakładają się; przykryć i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałymi ravioli.
Aby przygotować pesto, połącz bazylię i kolejne 5 składników (przez 1 ząbek czosnku) w robocie kuchennym; procesuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Z włączonym procesorem powoli wlać 1 1/2 łyżki oleju przez zsyp żywności; proces aż do dobrze wymieszanego.
Posypać orzechami laskowymi.
Wino uwaga: w tym przepisie, kluczowe czynniki parowania wina są cytryna, gałka muszkatołowa, i bazylia. Wytrawna włoska Biel odbierze cytrusowe i zielone smaki Dania, ładnie kontrastuje z gałką muszkatołową i działa jako ostry kontrapunkt na miękkość ravioli. Z tym daniem spróbuj Greco di Tufo Mastroberardino. 2006 to $ Karen MacNeil