Ravioli Z Buraków Z Masłem Makowym
Ravioli z buraków z masłem makowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 845 kalorii. Na 5,39 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 113 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz złote buraki, bułkę tartą, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Ravioli z buraków z masłem makowym, Ricotta Ravioli z rumianym masłem makowym i szparagami, oraz Muffinki Buraczano-Makowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. buraki owinąć pojedynczo w folię; umieścić na blasze do pieczenia. Piec do miękkości po przekłuciu nożem, około 1 godziny. Ostrożnie otwórz folię (para ucieknie). Super. Buraki obrać; drobno zetrzeć w średniej misce.
Dodać ser ricotta i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z bułką tartą.
Ciasto ze świeżych jajek rozwałkować na arkusze według przepisu.
Umieść 1 arkusz ciasta na powierzchni roboczej. Używając 3-calowego okrągłego noża do ciastek, Wytnij arkusz na 7 rund.
Przenieść rund do lekko mąki blachy do pieczenia; przykryć folią. Powtórz z pozostałym ciastem w sumie 56 rund.
Posypać 2 gładkie ręczniki kuchenne mąką.
Umieścić 8 rund makaronu na powierzchni roboczej, pozostawiając pozostałą masę pokrytą plastikiem.
Umieść małą miskę z wodą obok powierzchni roboczej. Łyżka 1 łyżeczki nadzienia buraczanego na połowę każdej rundy. Zanurz koniuszek palca w wodzie i zwilż krawędź 1 rundy. Złożyć ciasto nad nadzieniem, wypychając jak najwięcej powietrza i mocno dociskając krawędzie do uszczelnienia.
Transfer do przygotowanych ręczników. Powtórz z pozostałymi rundami. DO AHEAD można przygotować 1 tydzień z wyprzedzeniem.
Przenieść do obramowanej blachy do pieczenia i umieścić w zamrażarce, aż zamrożone stałe, o 6 godzin.
Przenieść ravioli do zamykanych plastikowych toreb. Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu i wymieszać z makiem; ogrzać. Pracując partiami, gotuj ravioli w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż do ugotowania, często mieszając, około 2 minut. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść na patelnię z roztopionym masłem; wrzucić do herbu. Ravioli podzielić na 8 talerzy; posypać parmezanem. Smak, kolor i konsystencja prażonych świeżych buraków jest nieporównywalna, więc nawet nie rozważaj używania odmiany w puszkach. Wybierając buraki, wybierz pęczki z dołączonymi jasnymi, błyszczącymi liśćmi.