Ravioli di Ricotta e Asparagi con Salsa di Piselli

Ravioli di Ricotta e Asparagi con Salsa di Piselli
Ravioli di Ricottan e Asparagi con Salsa di Piselli może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 407 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,35 zł za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka grochu, oliwy z oliwek, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szparagi, groch i bazylia (Piselli con Asparagi e Basilico), Ravioli Z Buraków I Ricotty, oraz Szparagi i Ricotta Ravioli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 4 składniki zagotować w małym rondlu. Gotować odkryte, aż groszek są po prostu miękkie, o 3 protokół. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przenieść mieszaninę do blendera; puree do gładkiej (sos będzie cienki). Doprawić solą i pieprzem. (Można przygotować 6 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Przewiń przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Cut top 3 cale off szparagi; pokroić na 1/2-cala długości. Gotować w rondlu z wrzącej osolonej wody do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Odcedzić; umieścić w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Odcedzić; osuszyć.
6
Ser i miętę wymieszać w średniej misce. Wymieszać ze szparagami. Doprawić solą i pieprzem; wymieszać z jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzparagiSzparagi
SerSer
MiętaMięta
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi robienia i walcowania ciasta ze świeżego makaronu jajecznego na arkusze. Począwszy od 1 cala od 1 krótkiego boku 1 arkusza makaronu, upuść wypełnienie ricotta przez zaokrąglone łyżeczki do herbaty w dół środka arkusza, odstępy między kopcami 2 cale od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
Ser RicottaSer Ricotta
Kopce BarKopce Bar
MakaronyMakarony
JajkoJajko
8
Brush krawędzi makaronu i między kopcami napełniania lekko wodą. Przykryć drugim arkuszem makaronu, naciskając wokół nadzienia, aby wyeliminować kieszenie powietrzne i uszczelnić. Używając karbowanego koła ciasta, pokrój makaron między nadzieniem, przycinając boki, aby uformować ravioli od 2 do 2 1/4 cala. Powtórz z większą ilością makaronu i pozostałym nadzieniem, tworząc około 3
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Kopce BarKopce Bar
MakaronyMakarony
WodaWoda
9
(Pozostały makaron należy zachować do innego użycia, krojąc na kształty i susząc na mące.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
10
Miejsce ravioli na mąki blachy do pieczenia; pozostawić do wyschnięcia 30 protokół. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Cover; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Pracując w 2 partiach, gotuj ravioliw bardzo dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękka, delikatnie mieszając, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Odcedzić ravioli. Gorący sos groszkowy podzielić na 6 talerzy. Top z ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
SOSSOS
13
Skropić oliwą z oliwek i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn