Ravioli di Castagne e Treviso (kasztan i Radicchio Ravioli)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Ravioli di Castagne e Treviso (kasztan i Radicchio Ravioli). Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 4,41 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 26g białka, 47g tłuszczu, oraz w sumie 1092 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz masło, parmigiano plus 1/4 szklanki, ricottę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pasticcio di pappardelle al radicchio rosso di Treviso (pieczona Pappardelle z Treviso Radicchio), Ravioli Kasztanowe, oraz Ravioli Wypełnione Radicchio podobnych receptur.
Instrukcje
Odsączone kasztany włożyć do garnka z mlekiem i zagotować. Mniej ciepła i gotować na wolnym ogniu, aż będzie bardzo miękki, około 1 godziny.
Usunąć kasztany i odstawić płyn do gotowania. Kasztan dokładnie rozgnieść widelcem lub puree, aż będzie gładki w robocie kuchennym. W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzej olej do momentu palenia.
Dodać treviso i gotować do miękkości i dość ciemne, około 8 minut.
W dużej misce wymieszaj razem przecier kasztanowy, gotowane treviso, ricottę i Parmigiano, aż do dokładnego wymieszania.
Rozwałkować podstawowe ciasto makaronowe na najcieńszym ustawieniu i pokroić ciasto na 2-calowe kwadraty.
Umieść łyżeczkę nadzienia w środku połowy kwadratów i umieść pozostałe kwadraty na górze, tworząc kwadratowe ravioli. Naciśnij krawędzie ostrożnie, aby zamknąć i odstawić, aż będzie gotowy do jedzenia. Doprowadzić 6 litrów wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. W 12 lub 14-calowej patelni saute roztop masło na średnim ogniu. Upuść ravioli do wrzącej wody i gotuj do miękkości, około 4 do 5 minut.
Dodać treviso do masła i wymieszać.
Wyjmij ravioli z wrzącej wody i ostrożnie umieść na patelni z masłem. Wrzucić delikatnie na średnim ogniu, aż makaron jest dobrze ubrany i podawać natychmiast z tartym Parmigiano na boku.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubić razem jajka i olej i rozpocząć włączenie mąki, począwszy od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę rozszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto połączy się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, wyjmij ciasto z deski, zeskrobaj i wyrzuć wszelkie resztki. Lekko odśwież deskę i kontynuuj ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rolka lub kształt zgodnie z życzeniem.