Ratatouille
Ratatouille może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille.
Instrukcje
Wyciąć X na dnie każdego pomidora ostrym nożem do parowania i blanszować razem w 4-litrowym garnku z wrzącą wodą 1 minutę.
Pomidory przełożyć łyżką szczelinową na deskę do krojenia i, gdy będzie wystarczająco chłodna, obrać skórkę, zaczynając od punktowanego końca, nożem do parkowania.
Grubo posiekać pomidory i przenieść do ciężkiego garnka 5-quart z czosnkiem, pietruszką, bazylią i 1/3 szklanki oleju. Dusić, częściowo pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory rozbić i sos jest lekko zagęszczony, około 30 minut.
Podczas gdy sos jest na wolnym ogniu, wrzucić bakłażana z 1/2 łyżeczki soli w dużym durszlaku i odstawić w zlewie 30 protokół.
Tymczasem, gotować cebulę w 3 łyżki oleju z 1/4 łyżeczka soli w 12-calowej patelni ciężkich na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, 10 do 12 protokół.
Przenieść cebulę z łyżką szczelinową do dużej miski, następnie dodać 3 łyżki oleju do patelni i gotować paprykę z 1/4 łyżeczki soli na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 10 protokół.
Paprykę przełożyć łyżką do miski z cebulą.
Dodaj 3 łyżki oleju do patelni i gotować cukinię z 1/4 łyżeczka soli na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż po prostu miękkie, 6 do 8 protokół.
Cukinię przełożyć łyżką szczelinową do miski z innymi warzywami.
Podczas gdy cukinia są gotowania, pat bakłażan suche z ręcznikami papierowymi.
Dodaj pozostały olej (o 1/4 Puchar) na patelni i gotować bakłażana na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie,10 do12 protokół.
Dodaj warzywa, pozostałą łyżeczkę soli i czarny pieprz do sosu pomidorowego i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą bardzo miękkie, około 1 godziny. Schłodzić, odsłonić i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Gulasz można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej lub podgrzać przed podaniem.