Ranczo Francuski Chleb
Ranch French Bread to chleb przeznaczony dla 56 osób. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 3 g białka i 6 g tłuszczu. Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 11 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka cukru, mąki, ciepłej maślanki i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 17% wyniku, co nie jest aż tak spektakularne. Podobne przepisy obejmują pizzę z chlebem francuskim Bacon Ranch, pizzę z chlebem francuskim Bacon Ranch i francuską zupę cebulową z dodatkiem francuskiego chleba i sałatkę z sosem Dijon Vinaigrette.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj maślankę, masło, cukier, jajka, mieszankę sosu ranczo, sól i 4 szklanki mąki; ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na ćwiartki.
Każdą porcję rozwałkuj na placek o średnicy 14 cali. x 12 cali prostokąt.
Zwiń galaretkę, zaczynając od dłuższego boku; ściśnij szwy, aby je uszczelnić i podwiń końce pod spód.
Ułożyć łączeniem do dołu na dwóch natłuszczonych blachach do pieczenia. Ostrym nożem wykonaj pięć płytkich nacięć na górze każdego bochenka. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Posmaruj roztopionym masłem.
Wyjmij z patelni na kratkę do ostygnięcia.