Ramen z pieczoną dynią imbirową i chrupiącym brzuchem wieprzowym

Ramen z pieczoną dynią imbirową i chrupiącym brzuchem wieprzowym
Ramen z imbirem pieczony Squash i chrupiący brzuch wieprzowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 124g białka, 129g tłuszczu, oraz w sumie 2109 kalorii. Na $7.99 za porcję, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sake, masło, wieprzowina brzuch, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chrupiący Pieczony Brzuch Wieprzowy, Wieprzowina Chashu (marynowany duszony brzuch wieprzowy do Tonkotsu Ramen), oraz ramen z brzuszka wieprzowego z zielenią wiosenną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić bulion i brzuch wieprzowy: Rozgrzej piekarnik do 45
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść żeberka wieprzowe i kurczaka na obramowanej blasze do pieczenia. Pieczeń, obracając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, 20 do 30 protokół. Tymczasem, gotować marchew, cebula, i połowę czosnku z olejem w dużym garnku na średnim ogniu, mieszając często, aż rumiane, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
Cały KurczakCały Kurczak
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
GarnekGarnek
3
Dodaj shiitakes, pieczone mięso i wszystko oprócz 1 bulionu szklanki do garnka. Wyrzucić tłuszcz z patelni używanej do mięsa, dodać pozostałą filiżankę bulionu i podgrzać na kuchence, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki; wlać do garnka. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mięso spadnie z kości, o 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
BulionBulion
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
4
W międzyczasie pokrój brzuch wieprzowy na kawałki, każdy o 1 1/2 przez 2 cale. Włóż do dużego rondla z 3 szklankami wody, 1 szklanką sake, solą, cukrem, sosem sojowym, imbirem, trawą cytrynową i pozostałym czosnkiem. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż bardzo miękkie po przekłuciu, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CukierCukier
WodaWoda
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Odcedzić, odrzucając przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
6
Podgrzej brojlery z zestawem stojaków 3 w. od ciepła. Umieść stronę tłuszczu z brzucha wieprzowego na obramowanej blasze do pieczenia. Broil aż dobrze rumiane, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
7
Przenieść do deski i pokroić w poprzek 1/2 cala. gruby.
8
Odcedzić bulion z etapu 2 (wyrzucić ciała stałe), odtłuścić i wyrzucić tłuszcz. Wytrzyj garnek do czysta; zwróć bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj kombu i podgrzewaj, aż pojawią się bąbelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
10
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut. Odrzuć kombu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
11
Wlać sake i miso. Odstawić bulion na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
MisoMiso
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Przygotuj squash: Rozgrzej piekarnik do 42
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Wrzucić składniki w 9-na 13-in. patelnia i piec, obracając od czasu do czasu, aż squash jest rumiane i przetargu, 30 do 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Podgrzać garnek wody do wrzenia i gotować makaron, aż tylko miękkie, 2 do 3 protokół. W razie potrzeby podgrzać bulion miso do gotowania na parze; ciepłą wieprzowinę i Kabaczek w piekarniku. Ułóż garść kiełków fasoli w każdej z 6 dużych, głębokich misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
MakaronyMakarony
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
BulionBulion
WodaWoda
MisoMiso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
2
Dodaj makaron. Na nich bulion z kadzi, a następnie ułóż wieprzowinę, Kabaczek, rukolę i zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Rukiew WodnaRukiew Wodna
MakaronyMakarony
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
BulionBulion
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
3
* Poszukaj zrównoważonych żeber wieprzowych i brzucha w sklepach takich jak Whole Foods Market. Może być konieczne specjalne zamówienie brzucha wieprzowego od rzeźnika. Znajdź kombu i słoik marynowanego imbiru w Asian foods a miso z chłodzonymi potrawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
KombuKombu
MisoMiso

Składniki

2(zima)masło pokrojone na kawałkimasło pokrojone na kawałki567Orzechy dowolne (posiekane)qt. kawałki dyni obranejqt. kawałki dyni obranej1Dużemarchewka posiekanamarchewka posiekana1kilogramygrzbiety lub skrzydełka z kurczakagrzbiety lub skrzydełka z kurczaka14Orzechy dowolne (posiekane)suszone grzyby shiitakesuszone grzyby shiitake6largesząbki czosnku, rozgniecione, podzieloneząbki czosnku, rozgniecione, podzielone5ćwiartki świeżego imbirućwiartki świeżego imbiru3zielona cebula, pokroić w 2-w. sliverszielona cebula, pokroić w 2-w. slivers1kombu* (suszone wodorosty), około 3 na 8 wkombu* (suszone wodorosty), około 3 na 8 w2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1łodyga trawy cytrynowej, rozbita młotkiem i pokrojona w 3-in. kawałkiłodyga trawy cytrynowej, rozbita młotkiem i pokrojona w 3-in. kawałki3Średnia żółta cebula, posiekanabulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodu, podzielonybulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodu, podzielony8286 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikiełki fasoli mungkiełki fasoli mung11 funt cukinii,MAKARON I AKOMPANIAMENMAKARON I AKOMPANIAMEN1Dużecebula posiekanacebula posiekana2(zima)posiekany marynowany imbirposiekany marynowany imbir1kilogramyżeberka wieprzowe * (rozcięte między kośćmi)żeberka wieprzowe * (rozcięte między kośćmi)605Orzechy dowolne (posiekane)brzuch wieprzowy*, bez skóry, ale zachowana Gruba warstwa tłuszczu (poproś o to rzeźnika)brzuch wieprzowy*, bez skóry, ale zachowana Gruba warstwa tłuszczu (poproś o to rzeźnika)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMISO BULION Z WIEPRZOWINĄMISO BULION Z WIEPRZOWINĄ3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisake, podzielonesake, podzielone2(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGINGER SQUASHGINGER SQUASH2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane1quartlekko zapakowane gałązki rukwilekko zapakowane gałązki rukwi596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibiały (shiro) misobiały (shiro) miso510Orzechy dowolne (posiekane)świeży cienki Azjatycki makaron pszeniczny (lub użyj 13 oz. suszone)świeży cienki Azjatycki makaron pszeniczny (lub użyj 13 oz. suszone)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia72
Magazyn