Ramen Z Kurczaka
Ramen z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 614 kalorii, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny aromaty, kości kurczaka, porcje makaronu zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 4 minuty. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Ramen Z Kurczaka, Ramen Z Kurczaka, oraz One Pot Chicken & Veggie Ramen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić czajnik pełen wody do wrzenia.
Połóż końcówki skrzydeł i kości kurczaka w czystym zlewie, a następnie zalej kurczaka wrzącą wodą. Kurczaka umyć zimną wodą, szorując wszelkie kępki krwi. Ten krok wzmacnia część krwi na kurczaku, dzięki czemu można go zmyć i nie kończy się w zupie. W małym rondlu dodaj pory, imbir i czosnek, a następnie przykryj olejem roślinnym. Delikatnie smażyć na średnim ogniu, aż aromaty będą Ciemnobrązowe ,ale nie spalone (około 30-40 minut).
Dodaj kombu, końcówki skrzydeł i kości do szybkowaru i przykryj 10 szklankami wody. Doprowadzić go do wrzenia odkrytego, a następnie skim z szumowiny, która unosi się na szczycie. Kontynuuj przeglądanie, aż nie zobaczysz więcej szumowin.
Wyjąć kombu i wyrzucić, następnie dodać smażone pory, imbir i czosnek. Uszczelnij pokrywę, a następnie gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 1,5 godziny.Po zakończeniu gotowania, pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Wlać przez duży sitko do dużej miski. Ściśnij ciała stałe rękami, aby wydobyć jak najwięcej płynu. Zauważysz, że płyn zaczyna się kremowo-biały. To jest to, co daje zupę jego ciała, więc upewnij się, że masz każdą ostatnią kroplę.
Przelać przecedzoną zupę przez bardzo drobne sitko (takie jak sitko do herbaty) do czystego pojemnika. Możesz zatrzymać się tutaj i schłodzić towar lub kontynuować.Jeśli przechowujesz zapasy w lodówce, powinno być dość łatwo zeskrobać nadmiar tłuszczu łyżką. Jeśli nie, użyj odpieniacza tłuszczu, aby odtłuścić dodatkowy tłuszcz i odstawić tłuszcz na bok. W obu przypadkach, chcesz zostawić trochę tłuszczu za sobą. Zmierz zupę. Powinieneś mieć około 6 filiżanek, jeśli masz więcej, powinieneś go zagotować do 6 filiżanek, jeśli masz mniej, dodaj water.To dodać karmelizowany olej scallion, dodać olej sezamowy wraz z około 2 łyżki tłuszczu z kurczaka, które już odtłuszczone z zupy do małego rondla.
Umieść rondel na średnim ogniu, a następnie dodaj mielone szalotki. Smażyć szalotki, aż będą średnie do ciemnobrązowego koloru. Wyłączyć ogień, a następnie ostrożnie dodać 1 łyżkę sosu sojowego. Olej będzie rozpylać, więc bądź bardzo ostrożny. Karmelizuje sos sojowy, nadając mu wspaniały aromat. Aby zrobić zupę, dodaj 6 filiżanek przecedzonego wywaru do garnka, dodaj 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżkę soli i mleko sojowe i delikatnie podgrzej.Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu lub zrób partię domowej roboty ramen noodles.To zakończyć ramen podzielić makaron między cztery miski, wlać zupę na makaron, a następnie top z wyboru dodatków. Podałam to z jajkiem na miękko, menmą, poszatkowaną szalotką i kurczakiem chashu, ale to, czym go dopełnisz, zależy od Ciebie. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Do miski włóż ugotowany makaron i dodaj polewy. Przykryć gorącą zupą, a następnie skropić trochę karmelizowanego oleju scallion.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.