Ramen z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 614 kalorii, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny aromaty, kości kurczaka, porcje makaronu zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 4 minuty. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Ramen Z Kurczaka, Ramen Z Kurczaka, oraz One Pot Chicken & Veggie Ramen dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić czajnik pełen wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
2
Połóż końcówki skrzydeł i kości kurczaka w czystym zlewie, a następnie zalej kurczaka wrzącą wodą. Kurczaka umyć zimną wodą, szorując wszelkie kępki krwi. Ten krok wzmacnia część krwi na kurczaku, dzięki czemu można go zmyć i nie kończy się w zupie. W małym rondlu dodaj pory, imbir i czosnek, a następnie przykryj olejem roślinnym. Delikatnie smażyć na średnim ogniu, aż aromaty będą Ciemnobrązowe ,ale nie spalone (około 30-40 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Z Kurczaka
Olej Roślinny
Cały Kurczak
Czosnek
Imbir
Por
Woda
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodaj kombu, końcówki skrzydeł i kości do szybkowaru i przykryj 10 szklankami wody. Doprowadzić go do wrzenia odkrytego, a następnie skim z szumowiny, która unosi się na szczycie. Kontynuuj przeglądanie, aż nie zobaczysz więcej szumowin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombu
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szybkowar
4
Wyjąć kombu i wyrzucić, następnie dodać smażone pory, imbir i czosnek. Uszczelnij pokrywę, a następnie gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 1,5 godziny.Po zakończeniu gotowania, pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Imbir
Kombu
Por
Stado
5
Wlać przez duży sitko do dużej miski. Ściśnij ciała stałe rękami, aby wydobyć jak najwięcej płynu. Zauważysz, że płyn zaczyna się kremowo-biały. To jest to, co daje zupę jego ciała, więc upewnij się, że masz każdą ostatnią kroplę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Przelać przecedzoną zupę przez bardzo drobne sitko (takie jak sitko do herbaty) do czystego pojemnika. Możesz zatrzymać się tutaj i schłodzić towar lub kontynuować.Jeśli przechowujesz zapasy w lodówce, powinno być dość łatwo zeskrobać nadmiar tłuszczu łyżką. Jeśli nie, użyj odpieniacza tłuszczu, aby odtłuścić dodatkowy tłuszcz i odstawić tłuszcz na bok. W obu przypadkach, chcesz zostawić trochę tłuszczu za sobą. Zmierz zupę. Powinieneś mieć około 6 filiżanek, jeśli masz więcej, powinieneś go zagotować do 6 filiżanek, jeśli masz mniej, dodaj water.To dodać karmelizowany olej scallion, dodać olej sezamowy wraz z około 2 łyżki tłuszczu z kurczaka, które już odtłuszczone z zupy do małego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z Kurczaka
Olej Sezamowy
Zielona Cebula
Stado
Woda
Zupa
Olej Do Smażenia
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
Skimmer
7
Umieść rondel na średnim ogniu, a następnie dodaj mielone szalotki. Smażyć szalotki, aż będą średnie do ciemnobrązowego koloru. Wyłączyć ogień, a następnie ostrożnie dodać 1 łyżkę sosu sojowego. Olej będzie rozpylać, więc bądź bardzo ostrożny. Karmelizuje sos sojowy, nadając mu wspaniały aromat. Aby zrobić zupę, dodaj 6 filiżanek przecedzonego wywaru do garnka, dodaj 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżkę soli i mleko sojowe i delikatnie podgrzej.Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu lub zrób partię domowej roboty ramen noodles.To zakończyć ramen podzielić makaron między cztery miski, wlać zupę na makaron, a następnie top z wyboru dodatków. Podałam to z jajkiem na miękko, menmą, poszatkowaną szalotką i kurczakiem chashu, ale to, czym go dopełnisz, zależy od Ciebie. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ramen
Zielona Cebula
Sos Sojowy
Soymilk
Cały Kurczak
Makarony
Stado
Sól
Zupa
Jajko
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Garnek
8
Do miski włóż ugotowany makaron i dodaj polewy. Przykryć gorącą zupą, a następnie skropić trochę karmelizowanego oleju scallion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Makarony
Zupa
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.