Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 269 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 59 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, seler, ogony raków i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb kukurydziany z serem Jalapeno z rakiem etouffee, Crawfish Etouffee, oraz Raki Étouffée dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać cebulę i kolejne 3 składniki; smażyć, ciągle mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Wymieszać raki i następne 5 składników; gotować 5 minut. Wymieszać z mąką; gotować, ciągle mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Raki
Mąka Uniwersalna
4
Stopniowo mieszać w wodzie; gotować na małym ogniu 20 minut, mieszając mieszaninę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
5
Wymieszać w zielonej cebuli i pietruszki; gotować 3 protokół.
Raki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Możesz spróbować Antica Chardonnay (Mountain Select). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.