Ragu wieprzowe duszone na mleku ze świeżym Fettuccine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonego na mleku Ragu z łopatką wieprzową ze świeżym Fettuccine. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać liść laurowy, pieprz, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łopatka Wieprzowa Duszona W Mleku, Mleko Duszone Łopatki Wieprzowe, oraz Mleko duszone łopatka wieprzowa z kaszą manną Gnocchi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć wieprzowinę z lodówki i odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Osuszyć ręcznikami papierowymi i doprawić odmierzoną solą i pieprzem; odstawić.
Umieść mleko, czosnek, szalotkę, tymianek i liść laurowy w dużym garnku z grubym dnem lub holenderskim piekarniku i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu.Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, dodaj wieprzowinę, przykryj szczelną pokrywką i gotuj przez 75 minut. Obróć wieprzowinę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 75 minut. Odkryć i gotować, aż wieprzowina jest przetargu widłowego i łatwo strzępy, o 30 minut więcej.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia.Zwiększ ciepło do średniej wysokości i gotuj duszony płyn, mieszając od czasu do czasu i skrobając dno garnka, aby uwolnić wszystkie rumiane kawałki, które się nagromadziły, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 25 minut. (Sos będzie wyglądać grudkowaty i zsiadły.) W międzyczasie przygotować mięso i makaron.Używając 2 widelców, rozdrobnić wieprzowinę na kawałki wielkości kęsa, odrzucając wszelkie duże kawałki tłuszczu lub kości; odstawić mięso na bok. Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować, aż tylko podgrzane przez i al dente.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania i odstawić.
Wyjąć i wyrzucić gałązki tymianku i liść laurowy z płynu do duszenia o zmniejszonej zawartości i przenieść płyn do blendera.
Zdejmij małą nasadkę z pokrywki blendera (pokrywkę do wlewania) i zmiksuj z dużą prędkością, aż będzie gładka, pokrywając przestrzeń ręcznikiem kuchennym(pozwala to na ucieczkę pary i zapobiega oderwaniu pokrywki). Alternatywnie użyj blendera zanurzeniowego.Powrót sos do garnka, dodać rozdrobnioną wieprzowinę i gotowanego makaronu, i mieszać równomiernie połączyć, dodając zarezerwowane makaron gotowania wody w razie potrzeby. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.