Rabbit alla Caciatora Barese
Rabbit alla Caciatora Barese może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 60g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 651 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 6,37 zł / porcja. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, królika, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%. Podobne przepisy to Przepis na królika z grilla i marynowanego (coniglio Marinato Alla Griglia), Focaccia Barese, oraz Królik Applejack.
Instrukcje
Mąkę przyprawiamy 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką świeżo zmielonego pieprzu.
Wypłukać i wkleić suche kawałki, w tym wątrobę, serce i nerki. Wszystkie kawałki zagrzebać w mące i otrząsnąć nadmiar.
W ciężkim piecu holenderskim lub La Creuset podgrzej oliwę z oliwek do czasu palenia. Gotować kawałki królika, 3 do 4 na raz, aż ciemny złoty brąz i wyjąć na talerz, około 20 minut. Po zakończeniu z królikiem dodaj cebulę, chili, grzyby, suszone pomidory i cukier i gotuj, aż cebula zmięknie, około 8 do 10 minut.
Dodać sok pomarańczowy, białe wino i sos pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.
Dodać kawałki królika i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować 45 do 50 minut, aż mięso będzie miękkie i sos zmniejszy się o dwie trzecie. Sprawdzić przyprawy, ułożyć na półmisku, posypać skórką pomarańczową, rozmarynem i podawać.
(2 przednie zaczepy, 2 tylne zaczepy i 4 siodełka).