Rabarbar jabłkowy z migdałami i morelami
Jabłkowy rabarbar z migdałami i morelami to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 44 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 50 i kosztuje 11 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sok z 1 cytryny, ścinane migdały, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Konserwa Rabarbarowo-Truskawkowa, Ciasto z rabarbarem i bitą śmietaną, oraz Morele Nadziewane migdałami.
Instrukcje
Cukier i pektyny ubić na średniej misce i odstawić.
Połącz jabłko, rabarbar i 1/2 szklanki wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż jabłka i rabarbar rozbić, o 20 protokół. Rozgnieść owoce z dużym widelcem lub drewnianą łyżką, aż będzie konsystencja grubego musu jabłkowego.
Dodać sok z cytryny, wodę wapniową i masło i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę cukier-pektyna i przywróć mieszaninę owoców do wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką. Wymieszać z migdałami i morelami. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut.