Quiche ze szpinakiem i grzybami z grzybami Shiitake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj Quiche ze szpinakiem i grzybami z grzybami Shiitake. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz pieprz, brokuły różyczki, jajka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Spróbuj Quiche ze szpinakiem i grzybami z grzybami Shiitake, Szpinak Z Grzybami Shiitake, oraz Szpinak kremowy z grzybami Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Dopasuj ciasto do 9-calowego naczynia do ciasta.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i wymieszać zieloną cebulę i czosnek, aż zielona cebula zmięknie, o 5 protokół. Ugotuj i wymieszaj boczek z indyka w mieszance zielonej cebuli, aż będzie pachnący.
Wymieszać szpinak, grzyby shiitake, i brokuły do mieszanki zielonej cebuli; gotować i mieszać warzywa, aż zmiękną, 5 do 7 protokół.
Wymieszać w 1/4 szklanki sera Cheddar.
Łyżka mieszanki warzyw do skorupy pie.
Ubij jajka, mleko, sól morską i czarny pieprz razem w misce; wlej mieszankę jajek delikatnie na nadzienie warzywne, lekko mieszając jajka do nadzienia, aby połączyć.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut; posypać 1/2 szklanki sera Cheddar na wierzchu quiche i piec 10 dodatkowych minut. Przykryć quiche folią aluminiową i piec, aż quiche ustawi się i wykałaczka włożona do quiche wyjdzie czysty, o 10 więcej minut.
Pozostaw quiche do ostygnięcia na 5 minut przed podaniem.