Quiche z rukolą i boczkiem
Quiche z arugulanem i bekonem może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.15 za porcję. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 10g białka, oraz 36 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka octu balsamicznego, soli, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Quiche z boczkiem i rukolą, Quiche z dyni, rukolą i boczkiem, oraz Quiche Ricottan i rukola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól wymieszać w procesorze.
Dodać masło i skrócić. Używając zakrętów on / off, przetwarzaj, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Wymieszać w wystarczającej ilości wody z lodem, aby utworzyć wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić, aż ciasto będzie wystarczająco twarde, aby rozwałkować, około 30 minut.
Rozwałkuj ciasto na mące do 12-calowej okrągłej powierzchni.
Przenieś na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Trim zwis ciasta do 1 cala. Złóż zwis i naciśnij, tworząc podwójnie grube, wysoko stojące boki. Przekłuj skórkę widelcem. Zamrozić skorupę 30 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.)
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Piec skorupę, aż złoty kolor brązowy, piercing widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, o 20 protokół.
Przenieś skorupę do szafy. Obniżyć temperaturę do 191°.
Boczek gotować na ciężkiej patelni średniej na średnim ogniu, aż ostry, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na ręczniki papierowe i osuszyć.
Dodaj szalotki do tej samej patelni i smażyć do miękkości, o 2 protokół.
Dodaj rukolę i sauté aż tylko zwiędły, o 1 minuta.
Dodać ocet balsamiczny; wrzucić do połączenia.
Posypać mieszanką rukoli, a następnie boczek na skórce.
Ubij śmietanę, jajka, sól i pieprz w dużej misce, aby wymieszać. Wymieszać z serem.
Wlać mieszaninę do skorupy.
Piecz quiche, aż nadzienie będzie lekko nadmuchane i złociste, około 35 minut.