Queso Wieprzowe Enchiladas
Queso wieprzowe Enchiladas to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 793 kalorii, 49g białka, oraz 45g tłuszczu. Za 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Ten przepis z Taste of Home wymaga meksykańskiej mieszanki serów, tortilli z mąki, Dipu salsa con queso i przyprawy taco. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 50%. Queso Fresco Enchiladas, Czerwone Enchilady Z Queso Añejo, oraz Czerwona Posola wieprzowa z marynowaną cebulą i Queso Fresco są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni połącz 3/4 szklanki Dipu queso, 1/2 szklanki sosu enchilada, zielone chili, wodę i przyprawę do taco. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 3 minuty.
Rozłóż 2/3 szklanki mieszanki sosu na natłuszczoną 13-calową. x 9-w. naczynie do pieczenia. Wymieszaj wieprzowinę z pozostałą mieszanką sosu.
Umieść 1/3 szklanki mieszanki wieprzowej na środku każdej tortilli; na wierzchu 2 łyżki sera.
Zwiń i umieść szew stroną do dołu w przygotowanym naczyniu.
Połącz pozostały dip queso i sos enchilada; polej enchiladas.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 20 minut. Odkryć; posypać pozostałym serem; piec 10-15 minut dłużej lub do podgrzania.
W razie potrzeby podawaj z sałatą i pomidorami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Enchiladę można łączyć z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Poppy Monterey Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Poppy Monterey Pinot Noir]()
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.