Quesadillas ze szpinakiem
Nigdy nie można mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc wypróbuj Quesadillas ze Szpinakiem. Ten bezglutenowy, laktoowowegetariański, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,11 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 186 kalorii , 7 g białka i 16 g tłuszczu . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Mieszanka szpinaku, wody, sera szwajcarskiego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ocenę super spoonacular wynoszącą 80% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczony naleśnik z jabłkiem , Pieczony naleśnik szwedzki i Naleśnik owsiany (pyszny i zdrowy dla serca) .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj szpinak i wodę. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 3-4 minuty lub do momentu, aż szpinak zwiędnie.
Dobrze odsączyć i posiekać.
Tymczasem w dużej misce ubij serek śmietankowy i gałkę muszkatołową, aż się połączą. Wymieszaj ze szpinakiem.
Rozsmaruj na naleśnikach i posyp serem.
Ułóż każdą z nich na talerzu nadającym się do kuchenki mikrofalowej.
Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej bez przykrycia na wysokiej mocy przez 30-60 sekund lub do momentu roztopienia się sera. Złóż na pół; na wierzchu dodaj kwaśną śmietanę i pomidora, jeśli chcesz.