Quesadillas z kurczakiem i pieczarkami
Quesadillas z kurczakiem i grzybami to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1940 kalorie, 54g białka, oraz 48 g tłuszczu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Mieszanka grzybów shiitake, kolendra, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest spektakularne. Spróbuj Quesadillas z kurczakiem i pieczarkami, Quesadillas z grilla z pieczarkami i kurczakiem, oraz Kurczak, pieczarki i Gruyere Quesadillas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj chili w proszku, czosnek i oregano. Sauté aż pachnące, o 1 minuta.
Dodać shiitake i pieczarki i smażyć do miękkości, o 10 protokół.
Wymieszać z kurczakiem, cebulą i kolendrą. Fajne 10 minut.
Wymieszać z serem. Doprawić solą i pieprzem. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Przygotować grill (średnie ciepło). Lekko pędzel olej na 1 stronie 8 tortille.
Umieść tortille, od strony oleju w dół, na dużej blasze do pieczenia. Podzielić mieszaninę kurczaka między tortille, rozprzestrzeniania się do nawet grubości. Wierzch z pozostałymi 8 tortillami; naciśnij, a następnie posmaruj olejem. Grilluj quesadillas do ogrzania i złocisto-brązowego, około 3 minut na stronę.