Płytko gotowane Walleye Michaela Ruhlmana z sosem z białego wina i szalotki
Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli 100 centów za porcję spadnie Twój budżet, płytko gotowane Walleye Michaela Ruhlmana z białym winem-sosem Szalotkowym może być ogromnym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Serious Eats ma 36 fanów. Mieszanka soli morskiej, szalotka, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciepła sałatka z rukoli Michaela Ruhlmana z boczkiem i jajkami w koszulce, Makaron Michaela Ruhlmana z wodą pomidorową, bazylią i czosnkiem, oraz Gotowany łosoś z kukurydzą i białym winem-SOS maślany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj 1 1/2 łyżki masła i łyżkę mąki do małej miseczki i zagniataj razem, aż mąka zostanie całkowicie włączona. (To się nazywa beurre manié.)
Dodać pozostałe masło do dużej patelni sauté ustawić na średnim ogniu. Gdy masło się rozpuści, dodaj mieloną szalotkę i gotuj, aż będzie przezroczyste.
Dodaj wino, 1/2 szklanki wody i tymianek. Doprowadzić płyn do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie położyć filety na patelni. Przykryj patelnię i wyreguluj temperaturę, aby utrzymać płyn na wolnym ogniu. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż filety są gotowane, trzy do czterech minut.
Rybę wyjąć i odstawić na talerz.
Podgrzać do wysokiej, dodać mąkę i masło i gotować, aż sos zgęstnieje. SOS doprawić do smaku solą i cytryną.
Każdy filet rybny przełożyć na talerz, zalać sosem i posypać natką pietruszki.