Płatki owsiane z ciepłym kompotem owocowym i syropem z cydru
Płatki owsiane z ciepłym kompotem owocowym i syropem z cydru to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz płatki owsiane, zmielony cynamon, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciepły Kompot Owocowy, Ciepły Kompot Owocowy, oraz Ciepły Kompot Owocowy.
Instrukcje
Aby przygotować syrop, doprowadzić cydr do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki (około 20 minut); odstawić.
Aby przygotować kompot, połączyć 2 szklanki wody, 1/4 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu i suszonych owoców w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż gruby.
Aby przygotować płatki owsiane, połącz 3 szklanki wody, 1 szklankę mleka, 1/4 szklanki brązowego cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu i sól w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; wymieszać z owsem. Zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż gruby, mieszając od czasu do czasu. Łyżka płatków owsianych do naczynia do pieczenia 11 x 7 cali pokrytego sprayem do gotowania; schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę lub do momentu ustawienia.
Za pomocą ostrego noża pokroić płatki owsiane na 8 równych prostokątów; każdy prostokąt przeciąć na pół po przekątnej, tworząc 16 trójkątów.
Roztopić 2 łyżki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać 8 płatki owsiane Trójkąty; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż złoty kolor.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi 2 łyżkami masła i trójkątami płatków owsianych.
Na każdy z 8 talerzy ułożyć po 2 płatki owsiane, a każdą porcję polać 3 1/2 łyżki kompot owocowego i około 2 łyżeczki syropu.