Płaski stek żelazny z trzema RUB pieprzem
Płaski stek żelazny z trzema Rub pieprzem wymaga około 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,23 zł za porcję. To danie główne ma 277 kalorii, 29g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Jeśli masz sól, cebula w proszku, papryka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Spróbuj Flat Iron Steak z pesto z pieprzu Piquillo, Stek Z Płaskiego Żelaza Z Suchym Rub, oraz Mojo Flat Iron Steak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać paprykę, sól, cukier, chili w proszku, chipotle w proszku, czarny pieprz, czosnek w proszku, cebula w proszku, i kminek w małej misce do wymieszania. Rozetrzyj mieszankę przyprawową na płaskich stekach żelaznych,a następnie zawiń je szczelnie folią. Marynować w lodówce 2 do 8 godzin (im dłużej, tym lepiej).
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko ruszt olejowy.
Gotować steki na rozgrzanym grillu, aż gotowane do pożądanego stopnia doneness, o 4 protokół na stronę dla średnich. Pozwól stekom odpocząć przez 5 minut w ciepłym miejscu przed krojeniem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019