Pączki z ricottą: Panzerotti con Ricotta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie,więc wypróbuj pączki z ricottą: Panzerotti con Ricottan. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 11g białka, oraz 19g tłuszczu. Za 80 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką ricottę, oliwę z oliwek, liście pietruszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażone kwiaty cukinii z Bawolą ricottą: Fiori di Zucca Fritte con Ricotta di Bufalan e Pomodori, Klopsiki z ricottą: Polpettone con la Ricotta, oraz Pasta con la ricotta (makaron z serem Ricotta) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Połącz mąkę i sól w dużej misce. Zrób dołek na środku mąki, a następnie wlej oliwę z oliwek i około 1 szklanki letniej wody. Za pomocą drewnianej łyżki mieszaj składniki, aż połączą się, tworząc ciasto, w razie potrzeby dodając trochę letniej wody. Zagniataj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej przez 10 minut.
W międzyczasie w misce polej ricottę oliwą z oliwek.
Posyp solą, pieprzem i natką pietruszki.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju.
Ciasto podzielić na 3 równe porcje. Używając najszerszego otworu ręcznej maszyny do zwijania makaronu, zwiń każdą porcję w kawałek o długości 3 Stóp, szerokości około 4 cali i grubości 1/16 cala. Jeśli nie masz wałka do makaronu, możesz również użyć lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Najłatwiej jest toczyć i nadziewać jedną porcję na raz, zamiast toczyć wszystkie trzy przed nadzieniem.
Na każdy pasek ciasta umieść zaokrąglone łyżeczki ricotty 1 cal od krawędzi wzdłużnej strony ciasta,rozstawiając ricottę w odległości około 2 cali. Na pierwszy pasek ciasta posyp kopce ricotty świeżo startym Pecorino. Drugim paskiem posyp posiekaną miętą. Zetrzyj bottargę równomiernie na trzeciej. Złóż ciasto na pół wzdłuż, przykrywając porcję wypełnioną ricottą do krawędzi, tak jakbyś składał koc. Palcami dociśnij brzegi ciasta, aby uszczelnić zewnętrzną krawędź. Wciśnij również między kopce ricotty, aby utworzyć pojedyncze porcje ricotty. Za pomocą ostrego noża lub ząbkowanego noża do ciasta Wytnij każdy kopiec ricotty, tworząc 2-calowe kwadraty.
Umieść panzerotti na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia, bez przykrycia. Pozostałe pączki zrób, posypując miętą drugą partię i zetrzyj bottargę na trzeciej. Mogą odpocząć przez 1 godzinę.
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż do połowy oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Rozgrzej olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę 350 stopni F. olej powinien pozostawać w tej temperaturze lub w jej pobliżu przez cały proces gotowania. Pracując w partiach po 6, smaż panzerotti na złoty kolor. Użyj łyżki cedzakowej lub pająka, aby delikatnie upuścić pączki do wody, uważając, aby nie rozpryskać gorącego oleju. Używając tej samej łyżki lub pająka, wyjmij gotowe pączki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Odcedź ręczniki papierowe podczas gotowania.