Pączki mojej mamy
Pączki mojej mamy mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 209 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Ten przepis jest lubiany przez 1020 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka skracania warzyw, cukierników, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Podniesione Pączki, Podniesione Pączki, oraz Pączki Ziemniaczane Podniesione dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do małej miski wlać 1/2 szklanki ciepłej wody, wymieszać drożdże i 1 łyżeczkę cukru. Pozostawić mieszaninę drożdży, aż utworzy kremową warstwę piany na wierzchu, 5 do 10 minut.
W małym rondlu na średnim ogniu umieść mleko i skracanie warzyw i gotuj, aż skracanie się stopi, a mleko ma małe bąbelki wokół krawędzi.
Umieść 1/4 szklanki cukru i soli do miski roboczej dużego miksera stojącego i wlej mleko i skrócenie do miski.
Wymieszać na niskiej prędkości, aby rozpuścić cukier; i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia aż do ogrzania.
Ubić w mieszaninie drożdży, jajka i 1 szklankę mąki na małej prędkości, aż będzie gładka. Stopniowo ubijaj pozostałą mąkę, aby uzyskać miękkie ciasto.
Kontynuuj ubijanie ciasta na niskiej prędkości, aż ciasto opuści boki miski, 2 do 3 minut.
Obrócić ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, jeszcze 2 lub 3 minuty.
Uformuj ciasto w kulkę i umieść w dużej wysmarowanej misce. Nasmaruj wierzch ciasta i przykryj miskę woskowanym papierem. Ustaw miskę w ciepłe miejsce; niech ciasto rosnąć aż podwoi się w wielkości, 1 do 1 1/2 godziny.
Punch dół ciasta i rozwałkować na mąki powierzchni roboczej do 1/2 cala grubości.
Wyciąć pączki z ciasta z 3 1/2-calowy Okrągły obcinacz do pączków z 1-calowy mniejszy obcinacz w środku.
Niech pączki rosną na powierzchni roboczej, aż bardzo lekkie i puszyste, 40 minut do 1 godziny.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C).
Delikatnie podnieść i upuścić pączki do gorącego oleju, pracy w małych partiach 2 lub 3 na raz, i gotować, aż pączki są światło złoty brąz, obracając raz, o 2 protokół.
Odcedzić pączki na papierowych ręcznikach, aby wchłonąć olej.
W misce wymieszaj 1 łyżkę ciepłej wody z ekstraktem waniliowym i wymieszaj cukier cukierniczy, aby uzyskać glazurę.
Rozłóż cienką warstwę glazury na ciepłych pączkach.