Późne letnie warzywa z Aioli

Późne letnie warzywa z Aioli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj warzyw późnym latem z Aioli. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 201 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka świeżego soku z cytryny, ziemniaki fingerling, cebula kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Świeże zioła Aïoli z warzywami wiosennymi / Le Grand AÏOLI, Sukkotasz Późnego Lata, oraz Sukkotasz Późnego Lata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
2
Blanszować fasolę w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękka, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Odcedzić, zanurzyć w misce z lodem i wodą, następnie ponownie odcedzić i osuszyć ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Wrzucić ziemniaki i kabaczki osobno z 2 łyżkami. każdy olej, trochę soli morskiej i około dwóch trzecich gałązek tymianku. Pieczeń oddzielnie w jednej warstwie na obrębionych blach do pieczenia, aż tylko miękkie, 7 do 10 minut dla cukinii i 20 do 25 dla ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
Zrobić aioli: w misce, ubić jajko ze szczyptą soli morskiej i octu, aż gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Morska DrobnaSól Morska Drobna
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
AioliAioli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Ubijać w pozostałej 1 szklance oleju stopniowo, kropla po kropli dla pierwszej 1/4 szklanki lub tak (aż mieszanina jest emulgowana), a następnie w cienkim strumieniu, aż aioli jest ładne i grube; może nie trzeba cały olej. Alternatywnie, wirować jajko, sól i ocet w blenderze, a następnie skropić olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
AioliAioli
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Czosnek posypać 1/2 łyżeczki. drobna sól morska. Zmiażdżyć nożem szefa kuchni, a następnie użyć boku ostrza, aby zmiażdżyć czosnek na pastę. Pastę czosnkową wymieszać z majonezem. Smak i dodać więcej soli lub octu, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
8
Ugotowane i surowe warzywa układać na dużym talerzu lub długiej desce, na wierzchu z pozostałymi gałązkami tymianku i podawać z aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
AioliAioli
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn