Półksiężyce bazyliowo-czosnkowe
Półksiężyce z bazylią i czosnkiem mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na hor d'oeuvre. Ten przepis służy 24 osobom. Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 3 g białka i 8 g tłuszczu. Za 24 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka bazylii, twarogu, serka śmietankowego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskuje możliwą do poprawy ocenę łyżką wynoszącą 10%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Prawie natychmiastowe półksiężyce z bazylią pomidorową, półksiężyce z bazylią i suszonymi na słońcu pomidorami oraz półksiężyce z maślanym czosnkiem.
Instrukcje
W robocie kuchennym połącz twarożek, masło i serek śmietankowy; przykryć i przetwarzać, aż będzie gładkie.
Dodaj mąkę; przykryj i miksuj, aż mieszanina utworzy kulę.
Ciasto podzielić na dwie części. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdą porcję na 10-calowy placek. koło.
Posypać parmezanem, bazylią i czosnkiem w proszku.
Każde koło pokroić na 12 klinów.
Zwiń kliny zaczynając od szerszego końca i połóż spiczastą stroną do dołu w odległości 2 cali od siebie na natłuszczonej blasze do pieczenia. Zawiń końce każdego z nich, tworząc kształt półksiężyca.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Usuń na stojaki z drutu; podawać ciepłe.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.