Pyszne Wilgotne Ciasto Makowe
Pyszne Wilgotne ciasto Makowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 723 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz sól, skórkę z cytryny, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Pyszne i wilgotne ciasto czekoladowo-kawowe, oraz Pyszne i wilgotne ciasto miód bułka cynamon Flop.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 9x5 cala bochenek patelni.
Mąkę, sól, skórkę cytrynową i mak wymieszać trzepaczką. W średniej misce, śmietany razem masło i 1 szklanka plus 2 łyżki cukru. Ubić jajka po kolei. Następnie wymieszaj suche składniki.
Wlać do przygotowanego bochenka.
Piec przez 60 do 75 minut w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Aby zrobić syrop, połącz 3/4 szklanki cukru z sokiem z cytryny w małym rondlu, doprowadz do wrzenia, a następnie zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia. Gdy ciasto jest gotowe, umieść patelnię na drucianym stojaku z arkuszem ciastek pod spodem. Nakłuć wierzch ciasta kilka razy wykałaczką lub widelcem.
Posmaruj górną część ciasta syropem, pozwalając, aby wiele z nich spływało po bokach i zanurzało się w cieście.
Pozostawić ciasto do ostygnięcia lekko przed wyjęciem z patelni do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia. Po całkowitym ochłodzeniu owinąć ciasto folią lub ciężką folią i pozostawić na 1 dzień przed podaniem.