Pyszne pieczone udka z kurczaka w pikantnym sosie
Pyszne pieczone udka z kurczaka w pikantnym sosie mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru sosów. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,16 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 45g białka, 17g tłuszczu i w sumie 402 kalorii. 12 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś SOS stekowy, musztardę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 62%. Spróbuj Pikantne Udka Z Kurczaka, Pieczone udka z kurczaka z sosem klonowym Dijon, oraz Pieczone udka z kurczaka czosnkowego z sosem cytrynowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
W rondelku ubij keczup, wodę, ocet, masło, cebulę, paprykę, cukier, sos Worcestershire, musztardę, sól, pieprz i sos stekowy. Doprowadź do wrzenia; gotuj 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aby smaki się zmieszały.
Rozłóż udka z kurczaka w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia.
Polej sosem udka z kurczaka.
Piecz kurczaka w nagrzanym piekarniku, aż uda się ugotują, a sos zacznie bulgotać, około 2 godzin. Termometr do mięsa z natychmiastowym odczytem włożony w najgrubszą część uda powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopnie C).