Pyszne pieczone udka z kurczaka w pikantnym sosie

Pyszne pieczone udka z kurczaka w pikantnym sosie
Pyszne pieczone udka z kurczaka w pikantnym sosie mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru sosów. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,16 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 45g białka, 17g tłuszczu i w sumie 402 kalorii. 12 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś SOS stekowy, musztardę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 62%. Spróbuj Pikantne Udka Z Kurczaka, Pieczone udka z kurczaka z sosem klonowym Dijon, oraz Pieczone udka z kurczaka czosnkowego z sosem cytrynowym dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W rondelku ubij keczup, wodę, ocet, masło, cebulę, paprykę, cukier, sos Worcestershire, musztardę, sól, pieprz i sos stekowy. Doprowadź do wrzenia; gotuj 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aby smaki się zmieszały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do StekówSos Do Steków
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
MusztardaMusztarda
PaprykaPapryka
OcetOcet
MasłoMasło
PieprzPieprz
CebulaCebula
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Rozłóż udka z kurczaka w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z KurczakaUdka Z Kurczaka
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Polej sosem udka z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z KurczakaUdka Z Kurczaka
SOSSOS
5
Piecz kurczaka w nagrzanym piekarniku, aż uda się ugotują, a sos zacznie bulgotać, około 2 godzin. Termometr do mięsa z natychmiastowym odczytem włożony w najgrubszą część uda powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopnie C).
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawSos
Magazyn