Puszysty omlet z kiełbasą
Puszysty omlet z kiełbasą może być właśnie tym bezglutenowym, pierwotnym i דל פחמימות,znym przepisem, którego szukałeś. Ten przepis jest dla 2 osób. To danie główne ma 394 kalorie , 19 g białka i 33 g tłuszczu na porcję. Za 1,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką paprykę, sól, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia 39% w skali spoonacular , co nie jest takie niesamowite. Niesamowicie puszyste gofry , Blueberry Buckle / puszyste ciasto z jagodami i puszyste cytrusowe naleśniki kokosowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozdrobnij kiełbasę w małym naczyniu nadającym się do mikrofalówki; dodaj cebulę i czerwoną paprykę. Przykryj i podgrzewaj w mikrofalówce na wysokiej mocy przez 2 minuty; odcedź. Wymieszaj ze śmietaną; odstaw.
W małej misce ubij żółtka, mleko, sól, proszek do pieczenia i pieprz. W dużej misce ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wmieszaj do mieszanki żółtek.
Umieść masło w natłuszczonej 9-calowej foremce do ciasta, którą można używać w mikrofalówce. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej na wysokiej mocy przez 30 sekund.
Wlać mieszankę jajeczną na talerz. Podgrzewać w kuchence mikrofalowej bez przykrycia na 50% mocy przez 3-5 minut lub do momentu, aż częściowo się zetnie. Podnieść brzegi, pozwalając, aby surowa część wypłynęła pod spód. Smażyć na 50% mocy przez 2-3 minuty dłużej lub do momentu, aż jajka się zetną. Nałożyć łyżką mieszankę kiełbasianą na jedną stronę; złożyć omlet na nadzieniu.