Puszysty deser cytrynowy
Przepis na Puszysty Deser Cytrynowy można przygotować w około 20 minut . Ten przepis służy 10 osobom. Ten deser ma 173 kalorie , 3 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup sok z cytryny, gałązki mięty, żelatynę cytrynową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 16% , to danie jest raczej złe. Puszysty deser ananasowy , puszysty deser sernikowy i puszysty deser miętowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wlej mleko do małej miski; umieść ubijaki miksera w misie. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do momentu wystygnięcia. W międzyczasie w dużej misce rozpuść w wodzie żelatynę i cukier. Wymieszaj sok z cytryny. Przykryj i przechowuj w lodówce aż do uzyskania syropu, około 1-1/2 godziny.
Ubij żelatynę, aż utworzą się drobne bąbelki. Ubij schłodzone mleko, aż utworzą się miękkie szczyty; wymieszać z żelatyną.
Wlać do naczyń do serwowania. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub przez noc.
Udekoruj bitą polewą, cytryną i miętą. Resztki przechowuj w lodówce.