Purée Z Bazylii Ziemniaczanej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Purée z bazylii ziemniaczanej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, liści bazylii, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Puree Z Bazylii Ziemniaczanej, Ugotuj książkę: Purée z bazylii ziemniaczanej, oraz Pstrąg tęczowy z puree z groszku bazyliowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do toczącego się wrzenia i napełnij miskę lodowatą wodą.
Dodaj liście bazylii do wrzącej wody i gotuj dokładnie 15 sekund.
Wyjmij bazylię łyżką z rowkiem i natychmiast zanurz liście w lodowatej wodzie, aby ustawić jasnozielony kolor.
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki.
Dodaj ziemniaki do tego samego garnka wrzącej wody i wróć do wrzenia. Gotować ziemniaki przez 20 do 25 minut, aż bardzo miękkie.
Dobrze spuścić, powrócić do patelni z sosem i parować na małym ogniu, aż pozostała woda odparuje.
W małym rondlu na średnim ogniu podgrzać pół na pół i parmezan, aż śmietana się ugotuje.
Umieść Bazyl w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze i przecier.
Dodać gorącą mieszaninę śmietany i proces do gładkiej.
Za pomocą ręcznego miksera z mocowaniem ubijaka ubijaj gorące ziemniaki w garnku, aż zostaną rozbite. Powoli dodaj krem z gorącą bazylią, sól i pieprz i ubijaj, aż będzie gładka. Jeśli ziemniaki trzeba podgrzać, przykryć i gotować delikatnie na małym ogniu przez kilka minut.
Wlać do miski, posypać dodatkowym parmezanem, doprawić do smaku i podawać na gorąco.
Wydrukowane za zgodą Barefoot Contessa jakie to proste? Bajeczne przepisy i łatwe porady Ina Garten, © 2010 Clarkson Potter, a division of Random House, Inc.