Purée Z Bazylii Ziemniaczanej

Purée Z Bazylii Ziemniaczanej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Purée z bazylii ziemniaczanej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, liści bazylii, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Puree Z Bazylii Ziemniaczanej, Ugotuj książkę: Purée z bazylii ziemniaczanej, oraz Pstrąg tęczowy z puree z groszku bazyliowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś duży garnek osolonej wody do toczącego się wrzenia i napełnij miskę lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
2
Dodaj liście bazylii do wrzącej wody i gotuj dokładnie 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
WodaWoda
3
Wyjmij bazylię łyżką z rowkiem i natychmiast zanurz liście w lodowatej wodzie, aby ustawić jasnozielony kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
4
Odcedzić i odstawić.
5
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
6
Dodaj ziemniaki do tego samego garnka wrzącej wody i wróć do wrzenia. Gotować ziemniaki przez 20 do 25 minut, aż bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dobrze spuścić, powrócić do patelni z sosem i parować na małym ogniu, aż pozostała woda odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
W małym rondlu na średnim ogniu podgrzać pół na pół i parmezan, aż śmietana się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Umieść Bazyl w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze i przecier.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
10
Dodać gorącą mieszaninę śmietany i proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
11
Za pomocą ręcznego miksera z mocowaniem ubijaka ubijaj gorące ziemniaki w garnku, aż zostaną rozbite. Powoli dodaj krem z gorącą bazylią, sól i pieprz i ubijaj, aż będzie gładka. Jeśli ziemniaki trzeba podgrzać, przykryć i gotować delikatnie na małym ogniu przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
12
Wlać do miski, posypać dodatkowym parmezanem, doprawić do smaku i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Wydrukowane za zgodą Barefoot Contessa jakie to proste? Bajeczne przepisy i łatwe porady Ina Garten, © 2010 Clarkson Potter, a division of Random House, Inc.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn