Purple Rice Pudding with Rose Water daktyle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Purple Rice Pudding z daktylami z wody różanej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje 68 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz ryż, pół na pół, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pudding Ryżowy Z Wodą Różaną, Pudding Ryżowy Z Daktylami, oraz Pudding Ryżowy Z Nerkowcami I Daktylami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Aby przygotować ryż, doprowadzić wodę i ryż do wrzenia w małym rondlu o grubym dnie. Zmniejsz temperaturę, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż ryż będzie miękki, ale nadal lekko żucia, o 30 protokół. Trochę wody pozostanie (nie spuszczać).
2 podczas gotowania ryżu przygotuj polewę daktylową.
Pokrojone daktyle umieścić w małej misce i skropić 2 łyżeczkami wody różanej.
Dodać paski daty do innej małej miseczki i skropić pozostałą 1 łyżeczką wody różanej. Wymieszać daty w obu miseczkach i odstawić, mieszając raz lub dwa razy więcej.
3 na koniec dodać do ryżu pół na pół, cukier, sól, 1/2 łyżeczki skórki cytrynowej, laskę cynamonu i wanilię. Powrót do wrzenia na średnim ogniu, mieszając kilka razy. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać delikatny bańki i gotować, odkryte, przez 15 więcej minut, mieszając co kilka minut lub tak. Konsystencja powinna być kremowa, a jednocześnie soupy-mieszanina będzie gęstnieć w miarę stygnięcia.
Wyjmij rondel z ognia i usuń laskę cynamonu. Wymieszać posiekane daktyle i pozostałą 1/2 łyżeczki skórki cytrynowej.
4 Podziel budyń ryżowy między małe pojedyncze miseczki deserowe lub filiżanki.
Udekoruj kilkoma paskami daktyli podawanymi z wodą różaną i podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Aby uzyskać przewagę: pudding ryżowy można zrobić 1 dzień wcześniej.
Przełożyć budyń do średniej miski i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, mieszając kilka razy. Kryj się i wyluzuj. Ryż będzie nadal wchłaniał płyn — być może trzeba dodać trochę schłodzonego mleka lub pół na pół tuż przed podaniem, aby go poluzować. Paski z daktylami należy oddzielić, przykryć folią i udekorować budyniem tuż przed serving.To rozjaśnij: używaj pełnego mleka zamiast pół na pół do codziennej uczty.
Przedrukowane za zgodą starożytnych ziaren dla nowoczesnych posiłków: śródziemnomorskie przepisy na pełnoziarniste jęczmień, Farro, Kamut, Polenta, jagody pszenicy i inne autorstwa Marii Speck. Copyright © 2011 by Maria Speck; photographs copyright © 2011 by Sara Remington. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Maria Speck dorastała w Grecji i Niemczech, zanim jako młoda dorosła przeprowadziła się do Stanów Zjednoczonych. Jest pisarką i dziennikarką, współtworzyła Gourmet, Saveur i Gastronomica, a także Marie Claire i Elle. Jej popularne lekcje gotowania w Cambridge, Massachusetts, koncentrują się na smakach i stylach gotowania Morza Śródziemnego oraz na tworzeniu innowacyjnych i pysznych posiłków z pełnoziarnistymi ziarnami.
Dodaj notatki moje notatki