Puree Ziemniaczane z Porów

Puree Ziemniaczane z Porów to dodatek dla 8 osób. Za 56 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 288 kalorii. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święto Dziękczynienia. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Mieszanka mleka, masła, soli koszernej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj puree ziemniaczanego z porem i czosnkiem, puree ziemniaczanego z porem, grzybami i tymiankiem oraz innego puree ziemniaczanego (tłuczonego kalafiora) o niskiej zawartości węglowodanów, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Obierz ziemniaki i pokrój je w 1-calowe kawałki.
Włóż je do dużego garnka z zimną wodą.
Dodaj dużą szczyptę soli i postaw garnek na dużym ogniu. Gdy dojdzie do wrzenia, gotuj, aż ziemniaki będą ugotowane, około 20 minut.
W czasie gdy ziemniaki się gotują, pokrój por na małe kawałki i dokładnie umyj, aby usunąć zabrudzenia. Postaw średnią patelnię na średnim ogniu i dodaj 2 łyżki masła. Gdy masło się rozpuści, dodać por i doprawić solą i pieprzem. Gotuj pory, aż będą bardzo miękkie, uważając, aby nie zabarwiły się ani nie przypaliły, około 20 minut.
Ziemniaki odcedzić na durszlaku. Następnie włóż ziemniaki z powrotem do garnka i poczekaj, aż trochę przeschną, a do czasu dokończenia porów.
W małym garnku na małym ogniu dodaj mleko, pozostałe 4 łyżki masła, czosnek i tymianek i podgrzej. Z ciepłego mleka odcedź czosnek i tymianek i drewnianą łyżką wymieszaj mleko z ziemniakami. Rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków, rozbijając duże grudki. Wymieszać z roztopionym porem, spróbować i doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby zarezerwuj 2 filiżanki do innego użytku, na przykład ciasta dziękczynnego z przepisu z rundy 2. Resztę przykryj i trzymaj w cieple, aż będzie gotowa do podania.