Puree Ziemniaczane z Parmezanem
Puree ziemniaczane z parmezanem może być właśnie przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Za 1,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 14 g białka i 24 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. Świetnie sprawdza się jako dodatek. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i kup liście laurowe, ziemniaki, gęstą śmietanę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 42%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to puree ziemniaczane z parmezanem, puree ziemniaczane z parmezanem i puree ziemniaczane z parmezanem i pasternakiem.
Instrukcje
Ziemniaki gotujemy z liściem laurowym, aż ziemniaki będą miękkie.
Ziemniaki dobrze odcedzić i wyrzucić liście laurowe. Za pomocą tłuczka do ziemniaków rozgnieć ziemniaki ręcznie, następnie dodaj kawałki masła i posiekany parmezan. Przykryj i odstaw, aby ser się roztopił. Wymieszaj gęstą śmietanę, dopraw solą i białym pieprzem, a następnie ubijaj na kremową masę za pomocą elektrycznego ubijaka.
Przełożyć do naczynia do serwowania i udekorować posiekanym szczypiorkiem.