Puree ziemniaczane z kwaśną śmietaną Cheddar
Potrzebujesz bezglutenowego i wegetariańskiego dodatku lakto ovo? Puree ziemniaczane z kwaśną śmietaną Cheddar może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 5 g białka i 13 g tłuszczu. Za 55 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14 osobom. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Będzie hitem na Twoim przyjęciu z okazji Święta Dziękczynienia. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką masło, serek śmietankowy, śmietankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 36% wyniku, co nie jest wynikiem doskonałym. Aby uzyskać podobne przepisy, spróbuj puree ziemniaczanego z kwaśną śmietaną i serem Cheddar, puree z kalafiora z kwaśną śmietaną i serem Cheddar oraz puree ziemniaczanego z kwaśną śmietaną.
Instrukcje
Ziemniaki włóż do dużego rondla i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do miękkości.
Ziemniaki rozgnieść z 3 łyżkami masła. Wymieszaj serek śmietankowy, kwaśną śmietanę, sól cebulową, proszek czosnkowy i pieprz, aż masa będzie gładka.
Włóż łyżkę do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. Rozpuść pozostałe masło; posypać po wierzchu. Przykryj i zamroź na okres do 1 miesiąca. Lub piecz bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30–35 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Aby użyć mrożonych ziemniaków: Rozmrozić w lodówce.
Piec zgodnie z instrukcją.